Krydret suppe med sweet potatoes og linser
Valbylille
Tyk og varmende suppe med masser af smag fra skønne krydderier. De søde kartofler og linserne giver masser af fylde, og kartoflernes sødme er med til at give suppen en dejlig rund smag, som passer perfekt til krydderierne. Suppen mætter godt, og er både sund og kaloriefattig.
Arbejdstid 10 min
Tilberedning 25 min
Samlet tid 35 min
Ret Hovedret, Suppe
Køkken Indisk
Antal 4 personer
Kalorier 283 kcal
- 500 g sweet potatoes
- 1 spsk olie
- 1 rødløg
- 1 tsk korianderfrø
- 1 tsk spidskommen
- 1 spsk karry
- 150 g belugalinser
- 1 dåse flåede tomater
- 4 blade savoykål
- ½ l oksefond
Gør grøntsagerne klar. Skær de søde kartofler i mundrette bider og skær løgene i lidt mindre tern. Snit savoykålen. Stød krydderierne i en morter, hvis du bruger hel spidskommen og koriander.
Varm olien op i en gryde, og steg løg og kartofler ved middel varme, til løgene er blanke og bløde.
Tilsæt krydderier og linser, og steg under omrøring et par minutter, til der dufter dejligt.
Kom fond og flåede tomater i gryden og kog under låg 25 minutter svarende til linsernes tilberedningstid.
Smag til med salt og peber, og tilsæt savoykålen, når der er 5 minutter tilbage.
Server suppen rygende varm med lidt creme fraiche og en håndfuld frisk koriander eller persille til at drysse over.
Gør suppen vegetarisk
Hvis du ønsker en vegetarisk eller vegansk suppe, kan oksefonden erstattes med grøntsagsfond eller grøntsagsbouillon.
Brug grønne linser
Suppen kan også laves med grønne linser i stedte for belugalinser. Konsistens og farve bliver dog lidt anderledes. Jeg kan ikke anbefale røde linser, da de koger for meget ud.