Go Back
+ servings

Pork Wellington med svampe og sennep

Valbylille
Imponer dine middagsgæster med pork wellington. Retten er inspirereret af den klassike beef welington, og ser lige så fin ud. Her er det dog butterdej fyldt med lækre svampe, svinemørbrad og sennep. Pork wellington kan gøres klar et helt døgn i forvejen, og er derfor ganske nem gæstemad til efterårets middagselskaber.
5 fra 2 stemmer
Arbejdstid 45 min
Tilberedning 35 min
Hviletid 1 t 10 min
Samlet tid 2 t 30 min
Ret Hovedret
Køkken Britisk
Antal 8 personer
Kalorier 468 kcal

Specialudstyr

  • Husholdningsfilm

Ingredienser
 

Svampefyld

  • 1 spsk smør
  • 250 g svampe
  • 2 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 3 kviste timian
  • salt og peber
  • 3 spsk soltørrede cherrytomater finthakkede og dryppet fri fra olie

Mørbrad

  • 2 spsk smør
  • 2 svinemørbrad
  • salt og peber

Samling

  • 10 skiver lufttørret skinke
  • 3 spsk sennep
  • 2 plader butterdej store
  • 1 æggeblomme
  • 1 tsk vand

Sådan gør du
 

Svampefyld

  • Vask og tør svampene, og skær dem i mindre stykker. Hak løget fint. Smelt smørret på en pande og lad det bruse af. Tilsæt svampe, løg og timian, drys med salt og peber, og steg ved middelvarme.
  • Når svampene har taget farve og løgene er klare, tilsættes finthakket hvidløg og soltørrede tomater. Lad det stege et par minutter, og sæt det derefter til side.

Mørbrad

  • Gør mørbraddene klar, mens svampene steges. Skær sølvsenerne fra og puds dem omhyggeligt. Tør dem godt, krydr med salt og peber. Brun dem godt i en klat smør en af gangen.

Samling

  • Bred to store stykker husholdningsfilm ud på køkkenbordet, så de overlapper. Læg den luftørrede skinke på filmen i to overlappende rækker et stykke ad gangen, så de også overlapper med 1,5 cm på den lange led, og danner en stor rektangel. Lad gerne fedtkanten ligge øverst.
  • Fordel senneppen på skinken og smør den jævnt ud. Læg de to mørbradde på, og fordel svampefyldet i mellemrummet (kassér timinakvistene). Pak skinken stramt om kød og svampefyld ved at trække i filmen, og luk den til i en fast og stram pakke. Læg den på køl, og lad den hvile på køl mindst 1 time.

Bagning

  • Pisk æggeblommen sammen med vandet.
  • Læg det ene stykke butterdej på en bageplade beklædt med bagepapir. Pak forsigtigt kødet ud af filmen, og læg det midt på dejen. Pensl dejkanten med lidt æggeblomme, og læg det andet stykke butterdej henover.
  • Tryk forsigtigt dejen fast omkring kødet, og brug tænderne fra en gaffel til at trykke kanten fast til den nederste dej. Skær overflødig dej fra, så der er en 2 cm kant tilbage. Tryk evt. efter med gaflen.
  • Pensl med æggeblomme, og rids evt. et fint mønster i dejen. Bag wellingtonen ved 200° i 30-35 minutter. Lad den hvile ca. 10 minutter inden udskæring.
  • Skær wellingtonen i tykke skiver ved bordet og server med årstidens grøntsager.

Bemærkninger

  • Sørg for at have butterdej nok. Der bruges  ca. 350 g til opskriften, men du har brug for en større mængde for at kunne pakke wellingtonen pænt ind. Butterdejen du skærer fra kan blive til lækre snacks ved at bage dem med fx ost og krydderier. Dette skal gøres med det samme, da dejen har været i berøring med kødet.
  • Kommer du til at skære lidt kød af mørbradene, når du afpudser dem, kan du bare komme det på panden til svampene. Så går det ikke til spilde.
  • Wellingtonen kan gøres klar op til et døgn i forvejen.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!