Go Back
+ servings

Chicken tikka masala med raita

Valbylille
Indisk mad varmer dejligt på kolde vinterdage, og denne chicken tikka masala er en vinder for hele familien. Der er masser af smag i retten, selvom det er en rimelig mild curry. Server den med en neutral raita eller lidt yoghurt. Det smager skønt og giver børnene mulighed for selv at justere smagsindtrykkene. Det plejer at være et hit.
5 fra 3 stemmer
Arbejdstid 30 min
Tilberedning 25 min
Marinering 2 t
Samlet tid 2 t 55 min
Ret Hovedret
Køkken Indisk
Antal 4 personer
Kalorier 275 kcal

Ingredienser
 

Tandoorimarineret kylling

  • 400 g kyllingebryst
  • 5 cm ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 0,5 frisk chili
  • 1 dl yoghurt
  • 2 tsk koncentreret tomatpuré gem resten af en lille dåse til sovsen
  • 2 tsk garam masala
  • 0,5 tsk gurkemeje
  • 0,5 tsk letknust spidskommen
  • lidt salt

Masalasovs

  • 2 fed hvidløg
  • 5 cm ingefær
  • 1 lille ds koncentret tomatpuré minus det der er brugt til marinaden
  • 0,5 dåse flåede tomater
  • 2 små løg
  • 3 laurbærblade
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk korianderfrø
  • 0,5 tsk gurkemeje
  • 0,5 tsk paprika
  • 0,5 chili
  • 2 dl yoghurt
  • olie
  • salt

Børnevenlig raita

  • 2 dl yoghurt
  • 1 agurk
  • Flagesalt

Sådan gør du
 

Tandorimarineret kylling

  • Mål krydderierne af. Blend ingefær, hvidløg og chili med yoghurt, og rør derefter de øvrige ingredienser i yoghurtblandingen. Skær kyllingen i strimler, og kom dem i en beholder sammen med marinaden. Lad kyllingestykkerne trække i køleskabet mindst et par timer  og gerne fra aftenen før.
  • Kom de marinerede kyllingestykker i et ildfast fad, og bag dem 15 minutter i ovnen ved 180° . Vend dem en enkelt gang undervejs.
  • Imens tilberedes sovsen.

Masalasovs

  • Mål krydderierne af og stød korianderfrø og spidskommen i en morter. Blend hvidløg, ingefær, flåede tomater og tomatpasta, og sæt blandingen til side.
  • Hak løgene fint og steg dem bløde i lidt olie sammen med laurbærbladene. Tilsæt de øvrige krydderier og den friske chili, og steg dem et par minutter til aromaen breder sig. Kom de tilberedte kyllingestykker på panden, og tilsæt tomatblandingen og yoghurt. Lad det simre 5-10 minutter.
  • Er krydringen blevet for kraftig, kan man justere den ved at tilsætte mere tomat og yoghurt.

Raita

  • Flæk agurken, og skrab kernerne ud. Skær den i små terninger, og bland dem i yoghurten. Smag til med salt.
  • Ønsker man en voksen udgave, tilsættes lidt spidskommen.

Servering

  • Server raitaen til den rygende varme chicken tikka masala sammen med frisk koriander og naan eller basmatiris.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!