Go Back
+ servings

Gratineret spidskål

Valbylille
Gratineret spidskål med mozzarella, salvie, solmodne tomater og godt brød er en dejlig og nem sommerret. Det lyder ikke af meget, men den smager fantastisk. det lover jeg!
5 fra 4 stemmer
Arbejdstid 20 min
Tilberedning 15 min
Samlet tid 35 min
Ret Hovedret
Køkken Dansk, Italiensk
Antal 4 personer
Kalorier 328 kcal

Ingredienser
 

  • 1 spidskål stor - eller 2 små
  • 12-15 cocktailtomater på stilk
  • 3- 6 skiver ciabatta
  • 10 salvieblade
  • 1-2 kugler mozzerella
  • olivenolie
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Vend tomaterne i olie, salt og peber, og læg dem i et ildfast fad. Sæt dem i en kold ovn, og indstil den på 220c varmluft.
  • Del spidskålen i fire trekanter, og kog dem i letsaltet vand i 5 minutter. Tag dem op, og lad dem dryppe lidt af. Hak salvien groft, og fordel den mellem kålbladene.
  • Del brødet i mindre stykker (som en kvart skive rugbrød fx), og steg dem gyldne i rigeligt olie. Drys med salt og peber.
  • Tag tomaterne ud af ovnen, og læg dem over på en tallerken. Læg kålen i fadet, og fordel brødet rundt om. Pluk mozzerellaen henover, og læg til sidst tomaterne tilbage i fadet, og giv den så gas med peberkværnen.
  • Bag spidskålene i den forvarmede ovn i ca. 15 minutter.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!