Go Back
Udskriv

Vanilje dutch baby med yoghurt og blåbær

Dutch baby er en ovnbagt pandekage, som ved bagning får facon som en skål, og ser meget smuk ud på bordet. I denne opskrift er der vanilje i dejen, og pandekagen serveres med yoghurt og blåbær, hvilket gør den helt perfekt til et luksuriøst og sødt indslag på brunchbordet. Dutch babies ser imponerende ud, men faktisk er det meget nemmere og mindre arbejdskrævende end almindelige pandekager. Brug en tærteform for en fin bølget kant på din dutch baby.
Forb. tid 7 minutter
Tilb. tid 18 minutter
hviletid 15 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Valbylille

Ingredienser

  • 25 g smør
  • 75 g hvedemel
  • 1 tsk sukker
  • 1 nip salt
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • 2 æg
  • 1 dl mælk

Tilbehør

  • 125 g blåbær
  • 100 g græsk yoghurt
  • 1 spsk blåbærmarmelade
  • ahornsirup

Sådan gør du

  • Bland de tørre ingredienser, og pisk derefter mælk og æggene i. Smelt smørret og tilsæt halvdelen til dejen.
  • Sæt et ildfast fad eller pande i ovnen, og tænd på 225c. Lad dejen hvile, mens ovnen varmer op.
  • Tag fadet ud af den varme ovn, og pensl det med resten af det smeltede smør. Hæld dejen i, og sæt fadet tilbage i ovnen.
  • Bag pandekagen i 15-18 minutter uden at åbne ovnlågen undervejs. Når pandekagen er færdig skal der være fine, gyldne kanter på.
  • Server den færdige pandekage med tilbehørret anrettet ovenpå eller i små skåle ved siden af. Den er meget smuk at sætte på bordet, som den er, og bør ikke deles i portionsstykker på forhånd. Det gøres i øvrigt nemmest med en saks.