Go Back
+ servings

Hasselback rodfrugter med hvidløg og salvie

Valbylille
Den absolut bedste tilberedning af blandede rodfrugter, som alle kan lide.
5 fra 1 stemme
Arbejdstid 20 min
Tilberedning 1 t
Samlet tid 1 t 20 min
Ret Tilbehør
Køkken Dansk, Svensk
Antal 4 personer
Kalorier 220 kcal

Ingredienser
 

  • 3 pastinakker
  • 3 tykke gulerødder
  • 4 små rødbeder
  • 8 kartofler
  • 10 salvieblade
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk olivenolie
  • flagesalt

Sådan gør du
 

  • Skræl rodfrugterne, og skær dybe snit i dem med ca. 2-3 mm mellemrum uden at skære helt igennem. Skær de lange grøntsager over, så de får nogenlunde samme længde som kartoflerne.
  • Snit hvidløg og salvie fint, og stik dem ned i rodfrugternes snit.
  • Pensl en bageplade med 1 spsk olivenolie, og fordel rodfrugterne derpå med et par cm imellem.
  • Dryp grøntsagerne med resten af olien, drys med flagesalt og bag dem i ovnen ved 200c i ca. 1 time.
    Eller: Bag dem i ovnen ved 200c i 35 min, og giv dem lidt grill til sidst.

Bemærkninger

Tip 1: Du kan selvfølgelig bruge lige præcis de rodfrugter du har lyst til. Ovenstående er mine favoritter. 
 
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!