Go Back
+ servings

Grønkålssalat med appelsin og sennepsdressing

Valbylille
Sund, nem og virkelig skøn grønkålssalat med appelsin, dadler og utrolig lækker dressing. Jeg serverer den både til hverdag og som frisk indslag til julemiddagen.
5 fra 3 stemmer
Arbejdstid 10 min
Samlet tid 10 min
Ret Tilbehør
Køkken Ukendt
Antal 4 personer
Kalorier 193 kcal

Ingredienser
 

  • 3 håndfulde grønkål vasket og snittet
  • 3 appelsiner
  • 10 dadler
  • 10 valnøddekerner
  • 1 tsk grov sennep
  • 1 tsk honning
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • 1,5 spsk olivenolie

Sådan gør du
 

  • Skær skrællen og den hvide hinde af appelsinerne. Skær appelsinen i fileter ved forsigtigt at skære ned langs de hvide hinder. Læg appelsinfileterne til side. Tag alt det der er skåret fra, og pres saften ned i en skål.
  • Kom honning, eddike, sennep og olie i skålen med appelsinsaft, og pisk det sammen. Smag dressingen til, og vend derefter grønkålen i.
  • Hak valnøddekernen groft og skær dadlerne i skiver.
  • Kom grønkålen i serveringskålen, og vend forsigtigt appelsinfileter, dadler og hasselnøddekerner i.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!