Go Back
+ servings

Mexicanske kødboller med ostefyld

Valbylille
Gigantiske ostefyldte kødboller i virkelig lækker sovs. Og der er endda chokolade i! Hvad venter I på? Let's make meatballs.
5 fra 2 stemmer
Arbejdstid 20 min
Tilberedning 35 min
Samlet tid 55 min
Ret Hovedret
Køkken Mexikansk
Antal 4 personer
Kalorier 488 kcal

Ingredienser
 

Mexicansk sovs

  • 1 løg hakket
  • 1 spsk olie
  • 2 fed hvidløg presset
  • 1/4 tsk chiliflager
  • 350 g tomatpassata
  • 1/2 tsk røget paprika
  • 25 g chokolade
  • salt og peber

Kødboller

  • 450 g hakket oksekød
  • 1 kugle mozzarella
  • 1 tsk spidskommen
  • 1/2 tsk salt
  • peber

Salsa

  • 1 bundt koriander hakket
  • 1 lime saften
  • 1/2 chili finthakket

Sådan gør du
 

Forberedelse

  • Tænd ovnen på 200c

Mexicansk sovs

  • Varm olien i en gryde og kom løgene ved. Steg dem ved middelvarme i ca. 10 minutter til de er bløde. (Lav kødbollerne imens)
  • Tilsæt hvidløg og chiliflager, og steg et minut. Kom derefter tomat, røget paprika og chokolade. Lad sovsen koge sammen i ca. 5 minutter til chokoladen er smeltet. Rør i den et par gange undervejs.
  • Smag til med salt og peber.

Kødboller

  • Ælt kødet med krydderierne. Form fire kugler, og pres dem flade.
  • Del osten i seks lige store stykker. Kom et stykke ost på hvert stykke kød, og tryk kødet sammen til en kugle omkring osten. Læg resten af osten til side.

Afslutning

  • Hæld sovsen i et ildfast fad. Læg kødbollerne i sovsen, så der er mindst 3-4 cm mellem dem. Fordel resten af osten henover.
  • Sæt fadet i den varme ovn, og ovnsteg kødbollerne ca. 35 minutter.

Salsa

  • Bland koriander, chili og lime. Server salsaen til kødbollerne sammen med nykogte ris.

Bemærkninger

Salsaen er stærk, og man kan evt. nøjes med koriander eller erstatte med persille og citronskal.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!