Go Back
Udskriv

Glosuppe

Meget dejlig tomatsuppe som smager helt fantastisk med en klat ricotta med krydderurter og oliven på toppen. Her erden klædt ud til Halloween - men det behøves selvfølgelig ikke.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Tomatsuppe

  • 2 spsk olivenolie
  • 3 rødløg i grove stykker
  • 2 fed hvidløg i skiver
  • 3 røde peberfrugter i grove stykker
  • 2 ds flåede tomater
  • 4 dl vand
  • 3 spsk tomatkoncentrat
  • 2 spsk balsamico
  • salt og peber

Topping (øjne)

  • 15 store pastaskaller
  • 1 pk ricotta
  • 2 spsk friske krydderuter, fx oregano eller basilikum hakkede
  • 15 sorte oliven stenfri

Sådan gør du

Suppe

  • Varm olien op til middelvarme i en gryde. Tilsæt løg, hvidløg og peberfrugter, og steg det med regelmæssig omrøring til løgene er klare og peberfrugterne møre. Det tager ca. 20 minutter.
  • Tilføj flåede tomater, tomatkoncentrat og vand, og lad suppen simre under låg ca. 15 minutter.
  • Blend suppen og smag til med balsamico, salt og peber.

Topping

  • Kog pastaen efter anvisning på pakken, og dryp pastaskallerne godt af.
  • Pisk ricottaen med et piskeris, og vend krydderurterne i.
  • Kom en klat ricotta i hver pastaskal, og læg derefter en oliven i.
  • Fordel de fyldte skaller over suppen. Tryk dem lidt ned, så der lægger sig lidt suppe i "øjenkrogen" for mere troværdighed.

Noter

Suppen smager også meget dejligt, når det ikke er Halloween, og tager ikke skade af en mere formel anretning.