Go Back
+ servings

Zombie zmåkager

Valbylille
Sprøde og krydrede småkager som med en smule glasur og lidt snilde forvandles til frygtindbydende - dog velsmagende - zombier.
5 fra 2 stemmer
Arbejdstid 5 min
Tilberedning 30 min
Hviletid 2 t
Samlet tid 2 t 35 min
Ret Kage
Køkken Amerikansk, Dansk
Antal 40 zombier
Kalorier 73 kcal

Ingredienser
 

  • 175 g smør
  • 1 æg
  • 150 g sukker
  • 275 g hvedemel + ekstra til udrulning
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1/4 tsk stødt nellike
  • Writing icing eller glasur til pynt

Sådan gør du
 

  • Pisk smør og sukker til en ensartet masse med en håndmixer eller i røremaskine ved høj hastighed. Bland ægget i ved lav hastighed.
  • Bland mel, bagepulver og krydderier i en skål.
  • Kom melblandingen ned til smørret, og rør det sammen ved lav hastighed.
  • Dejen skal nu rulles ud, og derefter på køl. Del evt. dejen i to, og rul hver halvdel ud på et stykke bagepapir drysset med mel. Dejen skal være ca. 4 mm tyk.
  • Læg dej og bagpair på et fast underlag, dæk med husholdningsfilm, og sæt på køl. Kniber det med plads i køleskabet, kan den ene dej lægges oven på den anden. Drys den nederste dej med et godt lag mel, og læg derefter den anden dej (med bagepapir) ovenpå. Dæk med film.
  • Lad dejen hvile i køleskabet 2-48 timer.
  • Tænd ovnen på 175c. Stik figurer ud af dejen, og tryk resterne sammen til en ny dej, som rulles ud på ny, indtil det hele er brugt. Tager det for lang tid, bliver dejen blød. I så fald kan den gemmes i køleskabet til senere eller lige få 10 minutter i fryseren.
  • Læg kagerne på bageplader beklædt med bagepapir med god afstand imellem dem. Bag en plade ad gangen i 10 minutter. Kagerne må kun lige blive lidt gyldne i kanterne.
  • Lad kagerne køle af på en rist, og dekorer dem derefter som skrækkelig zombier med ar, forbindinger og klamhed af glasur.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!