Go Back
+ servings

Risengrød

6 personer

Ingredienser

Risengrød

  • 3 dl grødris
  • 3 dl vand
  • 1,5 l sødmælk
  • salt

Æblekompot

  • 3 belle de boskoop (skrællet og i tern)
  • 2 spsk smør
  • 3 spsk rørsukker
  • 1 kanelstang

Anretning

  • 0,5 dl mandelflager (ristede)
  • 50 g smør
  • kanelsukker
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time

Sådan gør du

Risengrød

  • Kom ris og vand i en gryde, og lad det koge op. Tilsæt mælken, og rør hyppigt, indtil mælken når kogepunktet. Skru derefter ned for varmen, og læg låget på.
  • Rør i gryden ca. hvert 10 minut. Når grøden er ved at være færdigt, smages den til med salt, og koger færdig uden låg.
  • Lad grøden hvile 5-10 minutter inden servering.

Æblekompot

  • Brun smørret i en lille gryde, og tilsæt sukkeret. Lad det koge sammen under omrøring. Det tage ret par minutter. 
  • Tilsæt æbletern og kanelstang, og vend æbleternene godt rundt i karamellen. Hæld evt. lidt vand ved, og lad det koge til en grov kompot. Det tager 5-10 minutter - længere tid hvis der bruges spiseæbler.

Servering

  • Server grøden med æblekompot, ristede mandler, smørklat og et lille drys kanelsukker.