Go Back
+ servings

Asianstyle laks med mangosalsa

Lækker laks med asiatisk marinade og sød mangosalsa.
5 fra 3 stemmer
Arbejdstid 10 min
Tilberedning 12 min
Samlet tid 22 min
Ret Hovedret
Køkken Asiatisk
Antal 4 personer
Kalorier 313 kcal

Ingredienser
 

  • 700 g laks
  • 1 fed hvidløg presset
  • 1-2 tsk ingefær revet
  • 1 spsk soja
  • 2 spsk østerssovs

Mangosalsa

  • 1 mango
  • 2 forårsløg
  • 1 spsk limesaft
  • 1 håndfuld frisk koriander

Servering

  • 2 spsk sesamfrø
  • nykogte basmatiris

Sådan gør du
 

  • Sæt ovnen på grill. (Rist  evt. sesamfrøene i ovnen et par minutter, mens den varmer op eller brug en pande.)
  • Læg laksen på et stykke folie på en bageplade med skindsiden nedad. Bland ingefær, hvidløg, soja og østerssovs til en marinade, og fordel den på laksen. 
  • Kom laksen i den forvarmede ovn, og grill den i 7 minutter. Sluk for ovnen, men lad laksen blive derinde og giv den 3-5 minutter mere til den er lige præcis gennemstegt. 

Mango salsa

  • Skær mangoen i små tern og snit forårsløg fint. Hak evt. korianderbladene groft og vend det hele sammen med limesaft.

Servering

  • Server laksen med ristede sesamfrø, mangosalsa og nykogte basmatiris
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!