Go Back
+ servings

Burger med spicy kylling, tzatziki og bløde løg i rødvin

Valbylille
En herlig sommerburger med masser af smag og perfekt match af sødt, krydret og saftigt fyld.
5 fra 1 stemme
Arbejdstid 10 min
Tilberedning 25 min
Samlet tid 35 min
Ret Hovedret
Køkken Græsk
Antal 4 burgere
Kalorier 429 kcal

Ingredienser
 

Tzatziki

  • 1 agurk groftrevet og afdryppet
  • 200 g græsk yoghurt 10 %
  • 1-2 fed hvidløg presset
  • salt

Bløde løg

  • 4 små løg skåret i tynde ringe
  • 1 spsk smør
  • 1-2 spsk muscovadosukker
  • 1 dl rødvin
  • salt

Kylling

  • 2 kyllingebryster
  • 1 spsk muscovadosukker
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 spsk rapsolie

Servering

  • 3 håndfulde spinat skyllet og tørret
  • 4 burgerboller ristede

Sådan gør du
 

Tzatziki

  • Bland hvidløg, yoghurt og revet agurk og smag til med salt.  Lad tzatzikien trække på køl, mens kylling og løg tilberedes.

Bløde løg

  • Smelt smørret på en pande. Tilsæt løgene, og drys med lidt salt. Steg løgene klare under jævnlig omrøring.
  • Tilsæt derefter sukkeret, og rør rundt til det er smeltet. Hæld rødvinen ved, og lad det simre ved svag varme. Løgene skal have i alt 20-25 minutter.

Kylling

  • Begynd på kyllingen så snart løgene er på panden.
  • Del kyllingebrysterne i to ved at skære ned gennem fileterne. 
  • Bland en marinade af sukker, sambal oelek og olie. Kom det i en pose sammen med de fire kyllingstykker, og vend det godt rundt, så marinaden fordeles jævnt.
  • Steg kyllingen på en varm pande ca 5 minutter på hver side.

Samling af burger

  • Server burgerne med tzatziki nederst, kylling, køn og til sidst en god håndfuld frisk spinat på toppen.

Bemærkninger

Tzatzikien bliver bedst, hvis agurken rives et par timer i forvejen, og sættes til afdrypning i en sigte. Hvis dette ikke er muligt, kan man begynde med at rive agurken, og så først vende den i yoghurten umiddelbart inden servering, så den lige når at dryppe af en halv time. Man kan også blot skære den i skiver, og lægge dem på sammen med spinat til allersidst. Det smager også godt og giver lidt ekstra sprødhed til burgeren
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!