Go Back
+ servings

Franske crepes

Herlig opskrift på lette og bløde pandekager. En lille smule orangeblomstvand giver pandekagerne en let parfumeret smag, og så skal der også cider i. Det gør nemlig kanterne lækkert sprøde. Har du ikke cider, kan det erstattes med lys øl.
0 fra 0 stemmer
Arbejdstid 30 min
Hviletid 1 t
Samlet tid 1 t 30 min
Ret Dessert, Kage, Morgenmad
Køkken Dansk, Fransk
Antal 16 stk
Kalorier 96 kcal

Ingredienser
 

  • 275 g hvedemel
  • 3 æg
  • 1 spsk olie
  • 1 spsk orangeblomstvand kan udelades
  • 1 knsp salt
  • 1 spsk sukker
  • 3 dl mælk
  • 2 dl tør cider kan erstattes med lys øl

Sådan gør du
 

  • Hæld melet i en skål, og lav en fordybning i midten. Slå æggene ud i skålen, og tilsæt også olie, orangeblomstvand, salt og sukker. Bland forsigtigt. 
  • Hæld mælk og cider dejen i lidt ad gangen under energisk piskning. Læg et klæde over skålen, og lad dejen hvile 1 time.
  • Varm en god slip-let pande op, og bag pandekagerne ved høj varme. Husk at røre i dejen, inden der kommes en ny portion dej på panden. Hold evt. pandekagerne varme i ovnen (50°) eller dæk dem blot til med folie.
  • Server de varme pandekager med dit yndlingsfyld.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!