Go Back
+ servings

Rabarbermuffins

Valbylille
Mandlerne gør disse rabarbermuffins superlækre og saftige som en god mazarinkage. Perfekt match til de syrlige rabarber.
4 fra 2 stemmer
Arbejdstid 10 min
Tilberedning 40 min
Samlet tid 50 min
Ret Kage
Køkken Dansk
Antal 15 muffins
Kalorier 222 kcal

Ingredienser
 

  • 300 g rabarber
  • 3 spsk sukker
  • 100 g mandler
  • 3 æg
  • 200 g rørsukker
  • korn fra 1 vaniljestang
  • 0,5 dl mælk
  • 150 g smør
  • 1 tsk bagepulver
  • 200 g hvedemel

Sådan gør du
 

  • Skær rabarberne i 1 cm tykke strimler, og kom dem i et ildfast fad. Drys sukker over og bag dem ved 180c varmluft i ca 15 minutter. Rør i dem en enkelt gang undervejs.
  • Smut mandlerne, og mal dem til mel. En minihakker er rigtig god til formålet.
  • Pisk æg, sukker og vanilje sammen. Smelt smørret og lad det køle lidt ned. Pisk mælk og smør i æggemassen.
  • Bland mandelmel, hvedemel og bagepulver, og vend det nænsomt i dejen uden for megen omrøring. Hemmeligheden bag store flotte muffins er nemlig, at dejen kun lige vendes sammen.
  • Fordel dejen i ca. 15 forme, og kom en skefuld rabarber på toppen af kagerne. Bag dem ved 200c i 20-25 minutter. Undgå varmluft, da det kan bringe kagerne ud af facon.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!