Go Back
Udskriv

Dadelkarameller

(en del - men slet ikke nok)

Ingredienser

  • 250 g dadler
  • 2 dl piskefløde
  • 2 vaniljestænger
  • evt. 1/2 tsk flagesalt
  • mørk chokolade til overtræk

Sådan gør du

  • Skær dadlerne i mindre stykker, og kog dem bløde i fløden sammen med vaniljekorn og de tomme vaniljestænger. Tag vaniljestængerne fra, og blend dadler og fløde, til det får en ensartet konsistens.
  • Kom karamellen tilbage i gryden. Varm den igennem ca. 10 minutter under konstant omrøring. Tilsæt saltet til allersidst - hvis altså du er til saltkaramel.
  • Hæld den varme karamelmasse i en lille form beklædt med bagepapir, og sæt den på køl.
  • Skær den helt kolde karamel i mindre stykker og tril dem til kugler - eller påskeæg. Læg dem i fryseren, mens chokoladen tempereres, og overtræk den derefter med en sprød skal af god mørk chokolade.
  • Karamellerne bør opbevares på køl.