Go Back

Brombærsyltetøj

Valbylille
1 glas
0 fra 0 stemmer

Ingredienser
 

  • 300 g brombær
  • 75 g sukker
  • 1 spsk vand
  • evt. 1/2 - 1 tsk geleringspulver

Sådan gør du
 

  • Kom brombær, sukker og vand i en bredbundet gryde, og kog op. Lad syltetøjet simre i ca. 5-10 minutter uden at bærrene koger ud, og tilsæt evt. lidt geleringspulver det sidste minut. Syltetøjet tykner ved afkøling, og man kan afprøve konsistensen ved at komme en teske syltetøj på en tallerken og lade den afkøle.
  • Hæld det varme syltetøj på et rent, skoldet glas, og sæt låg på straks.
  • Note: Syltetøjet er lavet med syrlige og lettere faste brombær. Bruges mere modne bær, kan det være svært at undgå, at de koger ud, men så får man bare dejlig brombærmarmelade i stedet.
  • Holdbarhed: Hos os holder denne portion kun 3 dage :-) Da sukkerindholdet er lavt, og der ikke er konserveringsmidler i, skal den nok spises i løbet af en uges tid. Vil man lave en større portion til vinterforråd, kan man skylde glasset i alkohol eller atamon.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!