Go Back

Opskrift på croissanter

Valbylille
10 stk
0 fra 0 stemmer

Ingredienser
 

  • 25 g gær
  • 2 dl vand
  • 1 æg + æg til pensling
  • 50 g sukker
  • 1 tsk salt
  • 450 g hvedemel
  • 250 g koldt smør

Sådan gør du
 

  • Rør gæren ud i koldt vand. Tilsæt æg, hvedemel, salt og sukker, og ælt dejen sammen i ca 5 minutter, til dejen er smidig. Lad dejen hvile i køleskab i en halv time.
  • Rul dejen ud i en firkant på ca. 1-2 cm tykkelse på et meldrysset bord. Skær smørret med en osteskærer, og fordel skiverne midt på dejen, så der er en bred kant hele vejen rundt. Fold de fire sider ind, så smørret dækkes helt. Tryk dejen sammen, og læg den på køl 20-30 minutter til smørret igen er hårdt.
  • Rul dejen aflang til den er ca. 1 cm tyk. Fold først den ene side over midten, og læg dernæst den anden side over, således at der bliver tre lag. Sæt dejen på køl i 20-30 minutter.
  • Gentag ovenstående to gange, så dejen foldes og rulles i alt tre gange, og der bliver 27 lag i alt. Hver forsigtig ved udrulningen, så der ikke går hul på dejen. Brug rigeligt med mel, og børst det væk inden du folder dejen.
  • Efter sidste udrulning skæres dejen i 10 trekanter. Rul stykkerne sammen til croissanter, og læg dem med snippen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem hvile 1,5 timer.
  • Pensl croissanterne med sammenpisket æg, og bag dem ved 200c i ca. 15 minutter. Spis dem samme dag.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!