Go Back

Opskrift på helstegt kylling

Valbylille
5 fra 4 stemmer

Ingredienser
 

  • 1 kylling ca. 1500 g
  • smeltet smør eller olie
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Skyld evt. kyllingen i koldt vand, og dup den helt tør. Pensel den med olie eller smeltet smør, og krydrer den godt med salt og peber - både indvendig og udvendig.
  • Læg kyllingen på siden i et fad, og kom den i en 180c varm ovn (varmluft) i 15 minutter. Vend kyllingen om, og giv den også 15 minutter på den anden side. Tag derefter kyllingen ud, og skru temperaturen op til 225c. Når ovnen når temperaturen, kommes kyllingen derind igen med brystet op. Giv den 8- 10 minutter, og tjek, at den er gennemstegt ved at sætte en kniv i lårfolden. Er kødsaften klar, er kyllingen færdig.
  • Server kyllingen med dit yndlingstilbehør.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!