Go Back
+ servings

Majs med fløde og koriander

Valbylille
Majs med bacon, fløde og koriander er en skøn lille sommerret, som er helt perfekt som tilbehør til fx grillet kød, hvor den både fungerer som sovs og grønt tilbehør. Retten kan dog også spises som den er med lidt brød og en grøn salat ved siden af. Koriander og lime gør retten spændende og frisk uden at være markant. Det giver ikke en asiatisk smag, og retten passer bedst til europæisk køkken eller til en rigtig amerikansk barbecue.
5 fra 3 stemmer
Arbejdstid 10 min
Tilberedning 25 min
Samlet tid 35 min
Ret Tilbehør
Køkken Fransk
Antal 4 personer
Kalorier 297 kcal

Ingredienser
 

  • 4 majskolber 500 g majskerner
  • 75 g bacon
  • 1 lille løg
  • 1,5 dl vand
  • 1,5 dl fløde
  • 1 håndfuld koriander
  • 1/2 lime
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Skær majskernerne fra kolberne. Hak løget fint.
  • Skær baconen i små tern, og steg dem på en tør sauterpande. Tilsæt løget og lad det stege med ved middelbvarme i 5-6 minutter. Kom derefter majskernerne på panden sammen med vandet, og lad det simre ca. 20 minutter.
  • Tilsæt fløden, og lad den koge lidt ind. Smag retten til med salt, peber og friskpresset limesaft.
  • Drys med koriander og server.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!