Syltet porre
Valbylille
Syltede porre smager dejlig i fx sandwich og burgere. Det er en god opskrift at have i baghånden, hvis man har en enkelt porre i overskud.
Arbejdstid 5 min
Tilberedning 10 min
Hviletid 2 t
Samlet tid 2 t 15 min
Antal 1 glas
Kalorier 156 kcal
- 1 porre
- 1,25 dl sukker
- 1,25 dl eddike
- 1 tsk sorte peberkorn
Skær den grove, grønne del fra porren, og gem den evt. til en fond eller suppe.
Skær den lyse del i tynde skiver eller stave, og kom dem i et rent, skoldet syltetøjsglas.
Kog eddiken op med sukker og peberkorn, og lad det koge, til sukkeret er helt opløst.
Hæld den kogende eddike over porrene, og lad dem trække ca. 2 timer.
Spis dem som foreslået ovenfor, og opbevar evt. rester på køl.