Go Back

Stikkelsbærboller

Valbylille
15-16 stk
5 fra 3 stemmer

Ingredienser
 

  • 3 dl mælk
  • 25 g gær
  • 80 g smør
  • 500 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 1 nip salt
  • 150 g stikkelsbær
  • 50 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 1 æg
  • flormelis og evt. frystørredebær til glasur

Sådan gør du
 

  • Smelt smørret, og sæt det til side.
  • Rør gæren ud i lunet mælk. Tilsæt sukker, salt, smør og melet. Ælt dejen godt sammen, og lad den hæve 45 minutter.
  • Bland bærrene med sukkeret og kornene fra vaniljsetangen.
  • Slå dejen ned, og tril 15-16 boller. Lav en god fordybning i hver bolle, og kom 5-6 sukrede bær i hver. Er der sukkertilbage i skålen, fordeles det over bærrene. Fold dejkanterne ind over, så bærrene ikke ses.
  • Lad bollerne efterhæve 25 minutter. Pensl dem med sammenpisket æg, og bag dem i ca. 20 minutter ved 200c.
  • Bollerne åbner sig under bagningen, så bærrene bliver synlige.
  • Lad bollerne køle på en rist, og dekorer dem med glasur. Den kan nemt farves med pulver fra frysetørrede bær. Her har jeg brugt tranebær.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!