Go Back

Thaistyle fiskefrikadeller med sojasyltet hvidkål

5 fra 2 stemmer

Ingredienser
 

Fiskefrikadeller

  • 450 g torsk eller anden hvid fisk
  • 1 æg
  • 2 spsk hvedemel
  • 5 cm rød chili
  • 2 forårsløg
  • 2 håndfulde frisk koriander
  • 1 tsk fishsauce
  • 2 tsk rød karrypasta
  • olie til stegning

Syltet hvidkål

  • 1/6 hvidkål
  • 1 spsk soja
  • 1 spsk lys eddike
  • 1 håndfuld koriander

Sådan gør du
 

Fiskefrikadeller

  • Hak torsken så fint som muligt, og bland den med æg, mel, fishsauce, karrypasta og finthakket foråsløg, chili og koriander.
  • Lad farsen hvil på køl en halv times tid, og lav salaten imens.
  • Snit kålen i tynde strimler, hæld soja og eddike over, og massér det godt sammen. Lad salaten trække, mens fiskefrikadellerne gøres færdige.
  • Form ca. 15 fiskefrikadeller og steg dem gyldne i rigeligt smagsneutral olie på en pande med slip-let-belægning ved middelvarme.

Syltet hvidkål

  • Masser salaten en ekstra gang, og hæld evt. overskydende dressing fra. Hak korianderen groft, og vend den i salaten.

Servering

  • Server thaifiskefrikadellerne og den sojasyltede kål med grofthakkede peanuts og chilisauce i sprøde salatblade eller med nykogte ris.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!