Go Back
+ servings

Romanescosalat med krydrede bønner og andet godt

Valbylille
Lækker sensommersalat som udgør et helt måltid for to personer. Jeg er helt vild med de smukke farver og faconer, som gør salaten ekstra indbydende.
5 fra 1 stemme
Arbejdstid 20 min
Samlet tid 20 min
Ret Hovedret, Salat
Køkken Dansk
Antal 2 personer
Kalorier 475 kcal

Ingredienser
 

  • 1 romanesco
  • 1 majskolbe
  • 1 rød peberfrugt
  • 4 forårsløg
  • 50 g bacon
  • 1 dl fed creme fraiche
  • 2 håndfulde frisk koriander
  • 1 dåse sorte bønner
  • 0,5 tsk røget paprika
  • 0,5 tsk stødt spidskommen
  • salt

Sådan gør du
 

  • Kog majskolben. Del romanscoen i mindre buketter, og damp den mør i en dampindsats over gryden med majskolben. Har du ikke en dampindsats, kan du i stedet lade buketterne trække et minut i nykogt vand.
  • Steg baconen sprød på en tør pande, og snit imens forårsløg og peberfrugt i fine stykker.
  • Lad baconen dryppe af på fedtsugende fedtsugende papir, og kom bønnerne på panden i baconfedtet. Er der meget baconfedt, kan du først suge lidt op med køkkenrulle.
  • Hæld krydderierne ved bønnerne, og vend det forsigtigt rundt. Tilsæt også forårsløg og peberfrugt, og lad det stege med et par minutter.
  • Skær kernerne fra majskolben, og arranger dem på tallerkener med kål, bønner, bacon, creme fraiche og en god håndfuld koriander.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!