Go Back

Blommetærter med marcipan

Valbylille
5 fra 1 stemme

Ingredienser
 

  • 250 g hvedemel
  • 125 g koldt smør
  • 80 g sukker
  • 1 æg
  • 150 g marcipan
  • 100 g sukker
  • 100 g smør
  • 1 æg
  • evt 1-2 tsk kanel
  • 12 blommer

Sådan gør du
 

  • Smuldr smørret i melet, til det har konsistens som savsmuld. Vend derefter sukkeret i og saml til sidst dejen med ægget.
  • Rul dejen ud mellem to lag bagepapir og stik 12 cirkler ud, som passer til formene. Prik bundene med en gaffel, og bag dem 10 minutter ved 200 c.
  • Rør marcipan, sukker, smør og æg sammen med en elpisker, og skær blommerne i både.
  • Tag tærtebundene ud af ovnen og prik dem med en gaffel igen. Fordel marcipanfyldet jævnt, drys evt. lidt kanel over, før blommeskiverne lægges på. Bag tærterne i 20-25 minutter.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!