Go Back

Krydret blommemarmelade

Valbylille
3 små glas
4.72 fra 7 stemmer

Ingredienser
 

  • 800 g blommer
  • 400 g sukker
  • 1 kanelstang
  • 2 anis
  • 1 vaniljestang

Sådan gør du
 

  • Halver blommerne og kom dem i en bredbundet gryde.
  • Skrab kornene ud af vaniljestangen, og kom både vaniljekorn og stang ned til blommerne sammen med sukkeret og de andre krydderier.
  • Varm gryden op stille og roligt, og rør en gang imellem, så frugterne ikke brænder fast. Lad marmeladen simre en halv times tid under jævnlig omrøring. Fjern skummet med en ske.
  • Når marmeladen nærmer sig den ønskede konsistens, fiskes vaniljestang, kanel og anis op fra gryden. Hæld den rygende varme marmelade på steriliserede glas og luk dem med det samme.
  • For at forlænge holdbarheden kan man først skylle glassene i spiritus eller atamon.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!