Go Back

Karameliseret varm chokolade med kanel

Valbylille
5 fra 1 stemme

Ingredienser
 

  • 150 g sukker
  • 2 spsk kakao
  • 1,2 l mælk - måske mere
  • 2 stænger kanel
  • 100 g chokolade 70 %
  • 2, 5 dl piskefløde

Sådan gør du
 

  • Begynd med sukkeret. Kom det på en pande i et jævnt lag, og lad det smelte ved middel varme. Rør først i sukkeret, når halvdelen er smeltet, og pas så på, at det ikke brænder på. Lad dig ikke friste til at skrue op for varmen, og gå ikke fra komfuret.
  • Mens sukkeret smelter, kommer du kakaopulveret i en gryde og hælder lidt af mælken i. Rør det godt sammen, og tilsæt resten af mælken lidt efter lidt, mens gryden varmes op. Kom også kanelstængerne i.
  • Når sukkeret er blevet til klar, gylden karamel, hælder du størstedelen i den varme kakao i en tynd stråle, mens du rører rundt. Fortvivl ikke, hvis det klumper. Det skal nok smelte igen.
  • Den resterende karamel hælder du ud på et stykke bagepapir i en fin krusedulle. Du kan drysse den med lidt salt for at give den færdige chokolade et frækt pift.
  • Når karamellen er smeltet i den varme kakao, skal chokoladen i. Bræk den i grove stykker, og rør godt.
  • TIl sidst skal kanelstængerne op, og måske skal der lidt mere mælk i. Det er op til dig.
  • Pisk flødeskummet blødt og lækkert, og server den varme chokolade i krus med flødeskum, og knust karamel på toppen.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!