Go Back

Pandekagelagkage med chokoladecreme og nøddeknas

0 fra 0 stemmer

Ingredienser
 

Pandekager

  • 5 æg
  • 3 spsk sukker
  • 1 øl
  • 2,5 dl sødmælk
  • 300 g mel
  • ca. 50 g smør til bagning

Chokoladecreme

  • 1/2 l piskefløde
  • 200 g chokolade

Nødder

  • 150 g hasselnødder
  • 5 spsk rørsukker

Sådan gør du
 

Pandekager

  • I god tid - måske dagen før:
  • Pisk æg og sukker sammen. Tilsæt øl og mælk, og rør til sidst melet i. Lad dejen hvile på køl i 1 time.
  • Bag pandekagerne på en varm pande i lidt smør. Der skal bruges 12 til kagen, så der er også til smagsprøver undervejs.

Chokoladecreme

  • Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Varm fløden op i en lille gryde til lige under kogepunktet. Hæld fløden over chokoladen, og rør i fløden, til al chokoladen er smeltet. Læg film over, så det er i kontakt med fløden, og sæt skålen på køl, til chokoladefløden er helt kold.
  • Pisk den kolde chokoladefløde til en fast creme ved lav hastighed.

Nødder

  • Fordel hasselnødderne på en bradepande, og bag dem ved 180c i ca. 10 minutter. Gnub skallerne af i et rent viskestykke.
  • Smelt sukkeret ved lav varme på en pande, og kom nødderne ved, når det er helt flydende uden krystaller. Vend nødderne rundt, og lad dem karamellisere 5-10 minutter. Pas på varmen imens.
  • Fordel nødderne på et stykke bagepapir, og lad dem køle af. Pak papiret om dem, og sæt dem til side, til kagen skal samles.

Samling af kagen

  • Skær eventuelt pandekagerne til, så kanterne bliver skarpe og brug en lagkagering til samlingen eller lav en mere rustik udgave.
  • Smør en skefuld chokoladecreme på hver pandekage, og læg dem i en pæn stak. Det er nemmest, at smøre creme på pandekagen, inden. den lægges oven på de øvrige.
  • Fordel det sidste creme på toppen og siderne af pandekagestakken. Hak nødderne, og drys dem over kagen i et jævnt lag.
  • Opbevar kagen på køl, til den skal serveres.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!