Go Back
Udskriv

Nougatruller

ca 16 stk.

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 3 dl mælk
  • 25 g gær
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1/2 tsk salt
  • 450 g mel
  • 1/2 dl sukker
  • 1 dl hasselnødder
  • 150 g nougat

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde, og hæld mælken ved. Rør gæren ud i den lune væske.
  • TIlsæt sukker, salt og koriander, og rør melet i lidt efter lidt. Hold lidt tilbage til æltning.
  • Ælt dejen godt sammen, og lad den hæve tildækket et lunt sted i en time.
  • Smelt 1/2 dl sukker på en pande ved middelvarme. Rør først i sukkeret, når størstedelen er smeltet. Når sukkeret er blevet helt flydende, skal nødderne på panden. Vend dem godt rundt, så karamellen fordeles på nødderne, og læg dem til afkøling på et stykke bagepapir.
  • Hak de karameliserede nødder groft.
  • Slå den færdighævede ned, og rul den ud til en rektangel med en bredde på ca. 20 cm. Fordel nougaten i et langt bånd 3 cm fra den ene langside. Drys de hakkede nødder over nougaten.
  • Rul dejen sammen over nougaten, og skær den i 16 stykker. Læg dem over på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve 15 minutter.
  • Bag rullerne i 15 minutetr ved 200c. Lad dem køle af på en rist.