Go Back

Appelsinkage med birkes og yoghurtcreme

5 fra 2 stemmer

Ingredienser
 

Kage

  • 2 appelsiner
  • 200 g sødmælksyoghurt
  • 200 g sukker
  • 1 tsk natron
  • 250 g mel
  • 100 g smør
  • 1 spsk birkes - kan udelades

Creme

  • 200 g sødmælksyoghurt
  • 1 dl piskefløde
  • 2-3 spsk acaciehonning

Sådan gør du
 

Kage

  • Tænd ovnen på 180c.
  • Smelt smørret i en lille gryde ved svag varme.
  • Skræl appelsinerne, og fjern kernene. Blend dem, og si saften ned i en en skål. Rør yoghurt, sukker og birkes i saften. Sigt også mel og natron i, og vend dejen sammen.
  • Hæld det smeltede og lettere afkølede smør i dejen i langsomt tempo uden forsigtig omrøring.
  • Kom dejen i en form beklædt med bagepapir, og bag den i ca. 40 minutter.
  • Lad den bagte kage hvile i formen en halv times tid, og sæt den derefter til afkøling på en rist.

Creme

  • Rør honningen ud i yoghurten. Pisk fløden til skum, og vend den forsigtigt i yoghurten. Anret cremen oven på kagen med lidt ekstra honning eller server den ved siden af i en skål.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!