Go Back
Udskriv

Spaghetti i balsamico med honningbagt butternut og feta

4 personer

Ingredienser

  • 1 butternut squash
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk honning
  • 1 håndfuld frisk timian
  • salt og peber
  • 1 håndfuld græskarkerner
  • 400 g spaghetti
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk balsamico
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk smør
  • 5 soltørrede tomater i olie - eller udblødte - skåret i strimler
  • 100 g fetaost

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180c varmluft.
  • Skræl græskarret, flæk det, og fjern kernerne. Skær hver halvdel i i ca. 0,8 cm skiver og halver dem. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Rør olie, honning, salt og peber sammen i en skål, og pensl græskarrene med blandingen. Drys timianen henover, og bag i 20-25 minutter.
  • Rist græskarkerner på en tør og varm pande, til de begynde at poppe. Sæt dem til side.
  • Varm 1 spsk olivenolie op i en lille gryde, og steg hvidløgsfeddene deri ved svag varme. De må ikke branke. Hæld balsamico og honning ved, og kom en klat smør i, når det er kogt lidt ind.
  • Kog imens spaghettien efter anvisning på pakken.
  • Hæld vandet fra den færdige spaghetti. Tag hvidløgsfeddene op fra balsamicoglacen, og vend spaghettien i. Tilsæt soltørret tomat og græskar.
  • Server retten med ristede græskarkerner og feta til at drysse over.