Go Back

Havregrynscookies med chokolade og hasselnødder

20 cookies
5 fra 3 stemmer

Ingredienser
 

  • 80 g havregryn
  • 120 g hvedemel
  • 60 g brun farin
  • 50 g sukker
  • 1 tsk bagepulver
  • evt. 1 nip salt
  • 1 æg
  • 100 g smør
  • 50 g nødder
  • 150 g chokolade

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 180c.
  • Smelt smørret ved lav varme.
  • Bland havregryn, de to slags sukker, bagepulver og salt. Rør ægget i, og tilsæt derefter det smeltede - og let afkølede - smør.
  • Hak chokoladen groft, og kom stykkerne i dejen. Tag dem op med fingrene, så chokolademulderet ikke følger med. Hak nødderne, og kom også dem i.
  • Form dejen til 20 kugler, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag kagerne i en forvarmet ovn ved 180c i 18 minutter. Lad de nybagte cookies køle af på en rist, og spis dem i løbet af et par dage.
  • Chokoladesmulderet kan smeltes og hældes over kagerne eller komme i en bøtte og gemmes til en anden gang.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!