Go Back
+ servings

Crockpot quinoachili med kylling

Uhm altså - Den her chili er mit bedste bud på sund comfortfood, og så er det bare supernemt med slowcookeren. Se noterne for anvisning til tilberedning i en almindelig gryde.
5 fra 3 stemmer
Arbejdstid 5 min
Tilberedning 7 t
Antal 4 personer

Ingredienser
 

  • 3 dl bønner tørrede
  • 1 rødløg i tern
  • 2 fed hvidløg presset
  • 2 tsk spidskommen stødt
  • 1 tsk tørret chili knust/flager
  • 1 dl quinoa
  • 680 g mosede tomater
  • 2 dl rødvin
  • 2 kyllingebryster 350-400g

Servering

  • 1-2 lime i både
  • 1 bundt koriander
  • 200 g græsk yoghurt eller creme fraiche
  • 12-16 tortillachips
  • 1 frisk chili i skiver

Sådan gør du
 

Dagen før

  • Udblød og kog bønnerne efter anvisning på pakken.

Quinoachili med kylling

  • Kom alle ingredienser undtagen kylling i slowcookeren. Vend ingredienserne sammen, og læg derefter kyllingen i. Sørg for at kyllingen er dækket af sovs. Tilbered på lav i ca. 7 timer.
  • Brug to gafler til at dele den tilberedte kylling i mindre bider. Server med fx yoghurt, koriander, avocado, lime, tortillachips og frisk chili.

Bemærkninger

Retten kan selvfølgelig også tilberedes på komfuret. Uden at have afprøvet det, vil jeg anbefale følgende fremgangsmåde:
  • Skær kyllingen i mundrette bider, og brun dem i lidt olie. Tag dem op, og steg løgene bløde i samme gryde. Tilsæt hvidløg og steg yderligere et minut.
  • Kom kyllingen tilbage i gryden sammen de øvrige ingredienser undtagen quinoa og de kogte bønner.
  • Lad retten simre under låg ca. 30 minutter. Kog imens quionoaen i en anden gryde. Tilsæt quinoa og bønner, når saucen er tæt og god, og lad dem simre med i ca. 10 minutter.
Resultatet vil ikke blive så kompakt som i slowcookeren, men jeg er sikker på, at denne udgave også går an.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!