Go Back
+ servings

Quinoapaneret kylling med passionsfrugtsauce

Valbylille
Dette er en af mine yndlingsretter fra Peru. Paneringen bliver supersprød, og den syrligtsøde passionsfrugtsauce er lige i øjet.
5 fra 1 stemme
Arbejdstid 10 min
Tilberedning 20 min
Samlet tid 30 min
Ret Hovedret
Køkken Peruviansk, Sydamerikansk
Antal 4 personer
Kalorier 599 kcal

Ingredienser
 

Kylling

  • 4 kyllingebryster
  • 2 fed hvidløg presset
  • 3 spsk hvedemel
  • salt og peber
  • 1 æg pisket
  • 1,5 dl quinoa*
  • 2 spsk olivenolie

Passionsfrugtsauce

  • 4 passionsfrugter
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 2 spsk rørsukker
  • 0,5 dl vand

Servering

  • frisk koriander

Sådan gør du
 

Quinoa

  • Kog quinoaen i usaltet vand som beskrevet på pakken. Hæld vandet fra, og lad quinoaen køle helt af.

Kylling

  • Tør kyllingebrysterne godt, og gnid dem ind i salt, peber og hvidløg.
  • Gør tre dybe tallerkener klar - en med mel, en med sammenpisket æg og en med quinoa. Tryk forsigtigt kyllingebrysterne ned i melet et efter et, så der kun kommer et ganske tyndt lag på. Dyp dem derefter forsigtigt i æg, og tryk dem til sidst godt ned i den kogte quinoa, så de er helt dækkede.
  • Steg kyllingebrysterne i olivenolie på en middelvarm pande. De skal have ca. 10 minutter på hver side.

Passionsfrugtsauce

  • Lav saucen, mens kyllingen steges.
  • Skær passionsfrugterne over, og tag kernerne ud med en ske. Kom dem i en gryde sammen med de øvrige ingredienser.
  • Lad saucen kog sammen ved svag varme i ca. 15 minutter, til den er tyknet.  

Servering

  • Server kyllingebrysterne med frisk koriander på toppen og saucen ved siden af.

Bemærkninger

*Quinoaen kan snildt koges dagen før, og jeg har derfor ikke taget den med i tilberedningstiden. 
Som tilbehør vil jeg anbefale sprødstegte grønne bønner, broccoli eller asparges. En grøn salat vil også være god. 
Med få justeringer er opskriften også god som snack. Del blot kyllingen i mindre stykker, og sæt dem evt. på et spyd. Reducer stegetiden til 10-12 minutter, og server kyllingen som appetizer eller buffetret med passionsfrugtsaucen som dipsauce.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!