Go Back
Udskriv

Sweet corn - sweet chili frikadellesandwich

Antal 6 sandwich

Ingredienser

Frikadeller

  • 500 g hakket svinekød
  • 1 løg revet
  • 1 fed hvidløg presset
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • 1 dl havregryn
  • 1 tsk salt
  • olie til stegning
  • 1 dl sød chilisauce

Majs

  • 2 majskolber
  • 1 spsk smør
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • salt

Anretning

  • 6 ciabattaboller
  • ½ dl mayonaise
  • ½ agurk i skiver
  • 1 hjertesalat i strimler
  • ekstra chilisauce til servering

Sådan gør du

Frikadeller

  • Rør en frikadellefars af svinekød, løg, hvidløg, æg, havregryn, mælk og salt. Lad den om muligt hvile på køl i ½-1 time. Form 16 frikadeller, og steg dem brune og lækre på en pande.
  • Kom chilisauce på en pande med 2 spsk vand, og kog det sammen. Vend de færdigstegte frikadeller i den varme chilisauce lige inden servering.

Majs

  • Skær majskernerne fra kolben. Smelt smørret på en pande, og kom majs og spidskommen på. Steg ca.10 minutter under jævnlig omrøring, og tilsæt til sidst frisk basilikum og salt.

Anretning

  • Lun ciabattabollerne i ovnen, og del dem på midten. Smør den nederste halvdel med lidt mayonnaise, og dæk derefter bunden med strimlet salat. Læg to chiliglaserede frikadeller på hver bolle, og top dem op med lune majskerner og friske skiver agurk.
  • Server de frisklavede frikadellesandwich med ekstra chilisauce ved siden af.