Go Back
+ servings

Speltotto med ærter og hasselnødder

5 fra 1 stemme
Antal 4 personer

Ingredienser
 

  • 75 g hasselnødder
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 stort hakket løg
  • 4 fed hvidløg i skiver
  • 250 g perlespelt
  • 400 g frosne ærter
  • 1 lime
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Udblød speltkernerne i koldt vand i ca. 20 minutter. Skyld kernerne i en si, og kog dem i saltet vand i ca. 20 minutter.
  • Knus hasselnødderne i en morter, og steg dem med lidt salt i en spsk olie, til de er gyldne. Sæt dem til side.
  • Varm 1 spsk olie i en gryde, og tilsæt løg og lidt salt. Steg i ca 10 minutter ved svag varme, til løgene er bløde. Tilsæt hvidløg og steg endnu 1 minut.
  • Tilsæt halvdelen af ærterne og bouillonen. Bring dte i kog, og lad det simre i 2 minutter. Tag gryden af varmen, og blend ærtesuppen til en tynd puré.
  • Når kernerne er ved at være møre, tilsætets resten af ærterne til ærtepuréen. Vend den færdigkogte spelt i, og smag til med salt og peber.
  • Server speltottoen i portionsskåle med hasselnødder på toppen, og en skive lime til at presse henover.

Bemærkninger

Psst, Hugh serverer speltottoen med citronsaft, revet citronskal og persille. Det havde jeg ikke på lager, hvorfor jeg brugte lime. Hans fremgangsmåde er også lidt anderledes, men jeg synes, at min måde giver bedre mening. Så fik han også lidt kritik 🙂
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!