Go Back
Udskriv

Valbylille julekager

Krydrede kager pyntet med glasur er en juletradition hos mange. Opskriften på disse kager har fulgt mig hele livet, og det bliver ikke rigtig jul uden dem. Kagerne er bløde og glasuren er tyk og hård. Og så smager de særdeles dejligt.
Forfatter Valbylille

Ingredienser

  • 50 g smør
  • 65 g brun farin
  • 3/4 dl lys sirup
  • 1/2 dl mælk - gerne kærnemælk
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk kakao
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk allehånde
  • 1/2 tsk natron
  • 1/4 tsk nellike

Glasur

  • 1 pk flormelis
  • kakao
  • evt lidt eddike og farve

Sådan gør du

  • Smelt smørret ved lav varme, og bland farin og sirup i. Tilsæt mælk. Bland de tørre ingredienser og rør dem i den lune sukkermasse.
  • Sæt dejen på køl, og lad den gerne stå 2-4 uger. Den kan dog også bruges efter et par timer.
  • Rul dejen ud til ca. 3 mm tykkelse, og stik små figurer ud. Bag dem ved 170c i 10-12 minutter.
  • Når kagerne er kølet af og er blevet sprøde, skal de dekoreres med glasur. Kom evt. lidt eddike i glasuren for at gøre den mere blank. Lad de dekorerede kager stå fremme natten over.
  • Kom de færdige kager i dåser. Er de stadig hårde, skal låget lægges løst på. Så vil de blive bløde og lækre i løbet af en dags tid.