Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Varm hyldebærsaft krydret efter smag

29. august 2014 by Valbylille Skriv kommentar

Varm hydebærsaft
Skal I også ud i naturen i weekenden? Jeg elsker de fine farver, når efteråret sætter ind, og lige nu kan man endda være heldig at komme hjem med en masse mørke bær, som man efterfølgende kan hygge sig med i køkkenet.

Vores lørdag skal bruges på at gøre haven efterårsklar, og søndag skal vi til fødselsdag, så der bliver ingen skovtur denne weekend. Skal I andre afsted, vil jeg anbefale at plukke løs af de mange hyldebær, og efterfølgende lave saft til de råkolde dage. Jeg har allerede selv været på rov.

Hyldebærsaft farver noget så grusomt, så jeg sidder pænt ved spisebordet og drikker den. Allerhelst ville jeg dog putte mig i lænestolen med tæpper og en god bog. Det er ikke helt så hyggeligt at læse bøger ved spisebordet, men hvis bogen fænger, er det hurtigt glemt. Jeg er netop gået i gang med Stormfulde højder, og kan blive helt fornøjet over, hvor fint bogen matcher saften.

Efter vores haveoprydning i morgen har jeg planer om at tænde bål og drikke varm saft i haven. Det vil sikkert være tiltrængt efter et par timers hårdt arbejde, og så er det den helt rigtige måde at tage afsked med en skøn sommer og byde efteråret velkommen.

Hyldebærsaften kan selvfølgelig også drikkes kold. Jeg foretrækker den dog varm, og tilsætter derfor først lidt krydring, når jeg varmer den op, hvis altså ikke jeg blot drikker den ren.

Hyldebærsaft
750 g hyldebær (uden stængler)
2 danske æbler
250 g sukker
vand – ca. 1/2 l

Rib hyldebærrene af kvistene med en gaffel. Gør det udendørs eller i et dørslag i vasken, da det farver noget så grusomt. Det gør ikke noget at de fineste stængler kommer med.

Skær æblerne i kvarter og fjern kernehuset.Kom æbler og bær i en gryde og dæk med vand. Kog i ca 30 minutter, til bærrene er bristede. For et dørslag med et tyndt klæde og sæt det over en skål. Hæld saft og frugt i dørslaget, og lad det dryppe et par timer. Pres evt. de sidste dråber ud.

Kom saften i en ren gryde, og kog den op med sukker. Hæld den på rene, skoldede flasker, og luk dem straks. Laves en større portion, kan saften hældes på rengjorte mælkekartoner og fryses.

Når saften skal drikkes, fortyndes den til ønsket styrke. Den blandede saft bringes i kog, og serveres skoldhed.

Smagsvarianter: Den fortyndede saft kan tilsættes fx citronskiver eller anis ved opvarmning. Bittermandel giver fine smagsnoter af marcipan, men hver forsigtig med den, da for store mængder er giftig. Til fire krus er en halv fintrevet bittermandel nok.

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Danmark og Norden, Drikke, Opskrifter Tags: saft, varm drik

« En sidste bid sommer: Tomat tarte tatin
Date night »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved