Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Vandmelonssalat og bruschetta med tomat

11. august 2013 by Valbylille Skriv kommentar


Lørdag aften spiste vi en skøn sommermiddag bestående af carpaccio, vandmelonssalat og bruschetta med masser af hvidløg og olivenolie under tomaterne. Weekenden har været fyldt med kedelige gøremål som græsplænesåning, grundig rengøring og tonsvis af vasketøj, så det var helt på sin plads med en hurtiglavet middag, der smagte lidt af ferie.

Vandmelonsalaten består foruden vandmelon (selvfølgelig) af feldsalat (total yndlingssalat), fetaost, ristede græskarkerner og i mangel af forårsløg en lile smule rødløg. Det er vist efterhånden en klassiker, der findes i et utal af variationer. Jeg laver den dog altid som her.

Også bruschetta må vist siges at være en klassiker. Jeg rister altid brødet i skiver og nærmest river et halvt fed hvidløg henover ved at gnide det mod brødet. Derefter hælder jeg lidt god olivenolie over og topper med masser af velsmagende tomatstykker, hvor jeg først har taget det vandede kød fra. Et par blade basilikum gør det ud for prikken over i’et, og har man alligevel lyst til lidt ekstra smag, er flasken med balsamico på bordet, så man selv kan dosere.

Det allervigtigste ved bruschetta er selvfølgelig tomaterne, og hvor kan det dog være svært at finde nogen, der smager af andet end vand. Jeg har endnu ikke fundet ud af, om der er mest smag i de importerede solmodnede frugter eller de danske drivhustomater, og glæder mig bare til, at de fem små tomater på planten i havestuen er modne. Hvis der er lige så meget smag i tomaterne som duft i planten, må de være virkeligt gode.

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Frokost og småretter, Italien, Opskrifter, Salat, Salat og tilbehør Tags: bruschetta, det italienske køkken, vandmelon

« Kræmmerhuse med bær og flødeskum
Blåbæris »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved