Lørdag aften spiste vi en skøn sommermiddag bestående af carpaccio, vandmelonssalat og bruschetta med masser af hvidløg og olivenolie under tomaterne. Weekenden har været fyldt med kedelige gøremål som græsplænesåning, grundig rengøring og tonsvis af vasketøj, så det var helt på sin plads med en hurtiglavet middag, der smagte lidt af ferie.
Vandmelonsalaten består foruden vandmelon (selvfølgelig) af feldsalat (total yndlingssalat), fetaost, ristede græskarkerner og i mangel af forårsløg en lile smule rødløg. Det er vist efterhånden en klassiker, der findes i et utal af variationer. Jeg laver den dog altid som her.
Også bruschetta må vist siges at være en klassiker. Jeg rister altid brødet i skiver og nærmest river et halvt fed hvidløg henover ved at gnide det mod brødet. Derefter hælder jeg lidt god olivenolie over og topper med masser af velsmagende tomatstykker, hvor jeg først har taget det vandede kød fra. Et par blade basilikum gør det ud for prikken over i’et, og har man alligevel lyst til lidt ekstra smag, er flasken med balsamico på bordet, så man selv kan dosere.
Det allervigtigste ved bruschetta er selvfølgelig tomaterne, og hvor kan det dog være svært at finde nogen, der smager af andet end vand. Jeg har endnu ikke fundet ud af, om der er mest smag i de importerede solmodnede frugter eller de danske drivhustomater, og glæder mig bare til, at de fem små tomater på planten i havestuen er modne. Hvis der er lige så meget smag i tomaterne som duft i planten, må de være virkeligt gode.
Skriv et svar