Store bededagsferien er afsat til at sætte badeværelse i stand. En stor del af tiden er der kun er arbejde til en af os eller spartelmasse og maling, der skal tørre, og så er det jo oplagt at bruge ventetiden på at gå i køkkenet og bikse lidt forkælelse sammen.
Her til morgen blev det til disse skønne vafler, som blev tilberedt, mens manden var i gang med rystepudseren.
Opskrift på vafler
Til en stor stak vafler skal der bruges 5 æggehvider, 2 æggeblommer, 2 dl skummetmælk, 2 dl mel, 2 dl havregryn, 1 tsk bagepulver, 1 tsk vaniljesukker, 1 nip salt og olie eller smør til bagning..
Pisk æggehviderne stive og sæt dem til side. Rør æggeblommerne sammen med mælk og tilsæt de tørre ingredienser. Vend æggehviderne i og bag vaflerne i et rygende varmt vaffeljern.
Opskrift på hindbærcreme
Hindbærcremen laves ved at skolde 300 g hindbær og blende dem med 1 banan og 2 dl yoghurt, skyr eller lignende. Jeg brugte en blanding af ylette og kærnemælk, da det var det, jeg lige havde.
Da jeg ikke havde planlagt morgenmaden, brugte jeg frosne hindbær, men normalt ville jeg tø dem op i køleskabet natten over. Brug endelig ikke friske hindbær til cremen. Det er synd og skam at purere dem, når man i stedet kan toppe vaflerne med vaniljecreme og de friske bær.
Skriv et svar