Jeg har en skøn sommerret til jer i dag. Med masser af ost!!! Og Sundt!
Hvordan står det til derude i ferielandet? Jeg har lært børnene at sove længe, hvilket er det ultimative feriehit og så har vi spist åndssvagt mange is først på vores rundtur på Bornholm og senere efter et lidt overstadigt indkøb hos isbilen.
På Bornholms ismejeri er isen faktisk så god, at Manden næsten fik tårer i øjnene, da han tabte sin vaffel. Heldigvis kan gråspurve også lide chokoladeis, så de gode sager gik ikke helt til spilde. Isbilen tilbyder desværre ikke samme kvalitet, men til gengæld vinder den stort på tilgængelighed. Vi bruger den så godt som aldrig, men alle kan jo få akut trang til en isbåd, og når isbilen så kommer forbi to gange på en dag, må det være et tegn om at man skal give efter for trangen. Og når man nu er der, kan man jo så få en liiiille smule besvær med at begrænse sig, så nu er fryseren proppet. Er vi i øvrigt enige om, at isbåde var bedre i gamle dage?
Lige om lidt er ferien slut, og så skal der skrues ned for isene, op for blogindlæggene, og børnene skal have justeret deres døgnrytme med adskillige timer. Og det skal vi voksne i øvrigt også.
Her og nu gælder det dog en af familiens yndlingsopskrifter. Jeg nævnte for nogen tid siden, at jeg har genopdaget en klassiker fra min tid i Sydfrankrig, og det er den opskrift I får i dag. Jeg taler selvfølgelig om tunfyldte courgetter. Til min version har jeg hentet inspiration fra en klassisk amerikansk tuna melt sandwich, hvilket nok kan forarge de fleste franskmænd. Men en smagsprøve skulle nok få dem omvendt.
Jeg har altid en vis portion skepsis over for retter med varm tun eller bare tun sammen med ost. De her farserede courgetter indeholder begge dele, og på forunderlig vis smager de bare megagodt. Som i helt guddommeligt faktisk, og som ekstra bonus synes mine børn, at de små runde courgetter er så nuttede, at de spiser rub og stub. Som nævnt mange gange før, spiser de det meste, men en hel squash! Der blev jeg alligevel en kende overrasket.

Tuna melt courgettes
Ingredienser
- 1 dl bulgur
- 4 runde courgetter
- 1 løg finthakket
- 1 fed hvidløg finthakket
- 1 tsk olie
- ½ tsk paprika
- 2 kviste frisk timian
- 1 gulerod i små tern (kan udelades)
- 1 dl mosede tomater til fyld + evt. 3 dl til sovs
- 2 dåser tun
- 1 dl creme fraiche
- 100 g cheddar revet
- friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kog bulguren mør i 2 dl saltet vand.
- Udhul 4 courgetter, så skallen er ca. 1 cm tyk. Kog skallerne i letsaltet vand i 5-10 minutter
- Kom olie, løg, hvidløg, gulerod og timian på en pande, og steg ved middelvarme til løgene er bløde. Tilsæt paprika og tomat, og lad det simre 5 minutter.
- Del tunen i små stykker med en gaffel, og bland den med cremefraiche, ost og bulgur. Rør derefter tuncremen i tomastsovsen, og smag til med peber. Kom fyldet i de kogte og afdryppede courgetter, og sæt dem i et ildfast fad.
- Hæld evt. mosede tomater ved som en nem tomatsovs.
- Bag courgetterne 25 minutter ved 200c. Kom toppen på ved servering.
Bemærkninger
Skriv et svar