Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Tuna melt courgettes

23. juli 2017 by Valbylille Skriv kommentar

Gå til opskrift

Jeg har en skøn sommerret til jer i dag. Med masser af ost!!! Og Sundt!

Hvordan står det til derude i ferielandet? Jeg har lært børnene at sove længe, hvilket er det ultimative feriehit og så har vi spist åndssvagt mange is først på vores rundtur på Bornholm og senere efter et lidt overstadigt indkøb hos isbilen.

På Bornholms ismejeri er isen faktisk så god, at Manden næsten fik tårer i øjnene, da han tabte sin vaffel. Heldigvis kan gråspurve også lide chokoladeis, så de gode sager gik ikke helt til spilde. Isbilen tilbyder desværre ikke samme kvalitet, men til gengæld vinder den stort på tilgængelighed. Vi bruger den så godt som aldrig, men alle kan jo få akut trang til en isbåd, og når isbilen så kommer forbi to gange på en dag, må det være et tegn om at man skal give efter for trangen. Og når man nu er der, kan man jo så få en liiiille smule besvær med at begrænse sig, så nu er fryseren proppet. Er vi i øvrigt enige om, at isbåde var bedre i gamle dage?

Lige om lidt er ferien slut, og så skal der skrues ned for isene, op for blogindlæggene, og børnene skal have justeret deres døgnrytme med adskillige timer. Og det skal vi voksne i øvrigt også.

Her og nu gælder det dog en af familiens yndlingsopskrifter. Jeg nævnte for nogen tid siden, at jeg har genopdaget en klassiker fra min tid i Sydfrankrig, og det er den opskrift I får i dag.  Jeg taler selvfølgelig om tunfyldte courgetter. Til min version har jeg hentet inspiration fra en klassisk amerikansk tuna melt sandwich, hvilket nok kan forarge de fleste franskmænd. Men en smagsprøve skulle nok få dem omvendt.

Jeg har altid en vis portion skepsis over for retter med varm tun eller bare tun sammen med ost. De her farserede courgetter indeholder begge dele, og på forunderlig vis smager de bare megagodt. Som i helt guddommeligt faktisk, og som ekstra bonus synes mine børn, at de små runde courgetter er så nuttede, at de spiser rub og stub. Som nævnt mange gange før, spiser de det meste, men en hel squash! Der blev jeg alligevel en kende overrasket.

Tuna melt courgettes

5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Recipe
Antal 4 personer

Ingredienser
 

  • 1 dl bulgur
  • 4 runde courgetter
  • 1 løg finthakket
  • 1 fed hvidløg finthakket
  • 1 tsk olie
  • ½ tsk paprika
  • 2 kviste frisk timian
  • 1 gulerod i små tern (kan udelades)
  • 1 dl mosede tomater til fyld + evt. 3 dl til sovs
  • 2 dåser tun
  • 1 dl creme fraiche
  • 100 g cheddar revet
  • friskkværnet peber

Sådan gør du
 

  • Kog bulguren mør i 2 dl saltet vand.
  • Udhul 4 courgetter, så skallen er ca. 1 cm tyk. Kog skallerne i letsaltet vand i 5-10 minutter
  • Kom olie, løg, hvidløg, gulerod og timian på en pande, og steg ved middelvarme til løgene er bløde. Tilsæt paprika og tomat, og lad det simre 5 minutter.
  • Del tunen i små stykker med en gaffel, og bland den med cremefraiche, ost og bulgur. Rør derefter tuncremen i tomastsovsen, og smag til med peber. Kom fyldet i de kogte og afdryppede courgetter, og sæt dem i et ildfast fad.
  • Hæld evt. mosede tomater ved som en nem tomatsovs.
  • Bag courgetterne 25 minutter ved 200c. Kom toppen på ved servering.

Bemærkninger

Resten af courgetterne kan bruges til fx squashkage, brød eller fyld i kødsovs eller æggekage.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!

 

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Aftensmad, Fisk og skaldyr, Frankrig, Frokost og småretter, Opskrifter, USA Tags: bulgur, squash, tun

« Tænker på…
Jordbærsorbet – kun 2 ingredienser! »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved