Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Torskekæber i tomat

2. juni 2014 by Valbylille Skriv kommentar

torskekæber i tomat
Her under min orlov er jeg gået bort fra madplaner, og køber nu ind på daglig basis. Jeg elsker at tusse rundt i supermarkeder og specialforretninger og lade mig inspirere af dagens udvalg. Det er en fornøjelse at kunne lade sig friste, og det er virkelig et scoop at komme hjem med en råvare, der er for svær at opstøve til, at den kan indgå i en planlagt ugemenu. 

Der er også dage, hvor jeg virkelig vrider hænder over køledisken i mangel på lyst til noget som helst og hvor jeg længes efter den trygge madplan, der stædigt dikterede ugens retter. De dage er heldigvis få, og de er hurtigt glemt, når jeg som i dag står overfor valget mellem slagtilbud på både torskekæber og krabbekløer.

Valget faldt på kæberne, som blev tilberedt i en god tomatsovs og serveret med brune ris og en sprød kålsalat af lutter danske grøntsager.  At have tid til at udvælge hver eneste råvare er ren nydelse – også når det gælder simpelt måltid som dette.

Torskekæber i tomat
400 g torskekæber
2 fed hvidløg
1 tsk olie
1 dåse flåede tomater
1 tsk herbes de provences eller blot favoritten blandt grønne krydderier
1 spsk rødvinseddike
salt og peber

Hak hvidløget fint, og steg det i olien ved middelhøj varme. Tilsæt det valgte krydderi og tomaterne. Lad sovsen  simre mindst 10 minutter, og smag til med eddike, salt og peber.

Rens kæberne for evt. sener, og læg dem i et ildfast fad. Krydr dem med salt og peber, og hæld tomatsovsen ved. Sæt fadet i ovnen ved 180c. Tilberedningstiden varierer alt efter kæbernes størrelse, men regn med 15-25 minutter.

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Aftensmad, Fisk og skaldyr, Italien, Opskrifter Tags: tomatsovs, torsk

« Hyldeblomstmarinerede jordbær
Saftige og sødmefyldte rabarbermuffins »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved