Vi er syge herhjemme, og madplan og indkøb er derfor gået fuldstændig i vasken. Her til aften improviserede jeg derfor en hurtig suppe ud af det, der lige var i skabene. Det blev en cremet og velsmagende tomatsuppe med en topping, der kan få snotnæserne på afveje. Lige hvad vi trængte til!
Normalt når jeg laver pureret suppe, serverer jeg den gerne med flere forskellige toppings til stor glæde for familien, der på den måde kan få deres helt egen variant. Mandlerne var egentlig tænkt som topping, men da jeg ikke havde noget til at give suppen fylde, valgte jeg at komme dem i. Og det var altså en god ide. Det er simpelthen den bedste tomatsuppe, jeg længe har lavet!
Topping skulle der dog være, og den blev fundet i en slukøret grøntsagskuffe. Lidt friskrevet peberod, citronskal og snittet forårsløg på toppen gav en rigtig god kontrast til den milde suppe og gav forkølelsen en god forskrækkelse. Derudover kogte jeg et par håndfulde suppehorn, så der var lidt fylde til husets mandfolk.
Det bliver ikke sidste gang, jeg laver denne suppe. Mandler, løg, hvidløg og tomater har jeg altid, og krydderurter, topping og andet tilbehør kan varieres i det uendelige.

Tomatsuppe med mandler
Ingredienser
- 2 skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 1 gulerod
- 1 tsk olie
- 2 dåser hakket tomat
- 1 dl vand
- 1 håndfuld
- persille
- 35 g smuttede mandler
- salt og peber
Sådan gør du
- Skær løg, hvidløg og gulerod i fine tern og svits dem bløde i lidt olie 5-7 minutter.
- Tilsæt tomat, mandler og persille. Brug en sjat vand til at få det sidste tomat ud af dåserne.
- Lad suppen simre i 10 minutter, og giv den en god rystetur i blenderen.
- Hæld suppen tilbage i gryden og smag den til med salt og peber.
- Server den rygende varm med en spændende topping eller bare et godt brød.
Skriv et svar