Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

En sidste bid sommer: Tomat tarte tatin

28. august 2014 by Valbylille Skriv kommentar

tomat tarte tatin
Sommersolen smiler sødt igen, og inden den for alvor går i i hi, vil jeg skynde mig at poste et par skønne sommeropskrifter. Denne tomattærte vakte stor begejstring, da jeg lavede den i juli, og i vindueskarmen ligger der masser af små røde tomater klar til en gentagelse en af de nærmeste dage.

Denne gang skal den dog laves med hjemmelavet butterdej, da vi forsøger at undgå tilsætningsstoffer i maden. Jeg har aldrig før lavet butterdej, men når jeg læser andre bloggeres erfaring, er det vist slet ikke så vanskeligt, som de fleste tror.

Tærten er lidt af en smuksak, og billederne her gør den slet ikke ret. Bag den, mens der stadig er små danske tomater, og server den helt simpelt med grøn salat eller som en del af en større frokost med koldt kød, oste og salat.

Tomat tarte tatin
1 plade butterdej
750 g tomater
25 g smør
1 spsk rørsukker
1 tsk tørret timian
2 tsk balsamico
salt og peber

Smelt smørret på en pande sammen med sukkeret. Når det begynder at karamellisere, tilsættes tomaterne, som steges i ca. 5 minutter. Tilsæt timian, salt, peber og balsamico, og lad saften koge ind et par minutter.

Arranger tomaterne i et ildfast fad, og læg butterdejen over. Gem saften til senere. Fold dejen godt ned i kanten. Bag tærten til den er gylden i 20-25 minutter ved 200c.

Lad den færdigbagte tærte hvile et par minutter, før den vendes ud på et fad. Hæld saften fra panden over, og server tærten varm.

Note: I de fleste tarte tatin variationer lægger man dejen direkte over de stegte frugter, mens de stadig er på panden. Det kan man ikke med en tomat tarte tatin, da tomater ganske enkelt er for saftige. Jeg fik lidt for meget saft med i tærteformen, hvilket gjorde dejen blød visse steder. Det kan ikke anbefales, så husk at gemme saften til sidst.
tomat tarte tatin
opskrift på tomat tarte tatin

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Aftensmad, Frankrig, Frokost og småretter, Madtærter og pies, Opskrifter, Sommer, Vegetar Tags: det franske køkken, madtærte, tarte tatin, tomat

« Blommemarmelade med kanel og rosmarin/vanilje
Varm hyldebærsaft krydret efter smag »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved