Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Tilbage fra en dejlig ferie på Mallorca

22. september 2013 by Valbylille Skriv kommentar


Så er jeg tilbage igen efter en skøn ferie. Vi kom hjem onsdag morgen kl. 4 og brugte dagen på at sumpe, før hverdagen blev genoptaget torsdag. Det har dog været ret svært at komme af med trætheden fra hjemrejsen, men forhåbentligt er vi alle oppe i gear i morgen.

Der er simpelthen så smukt på Mallorca. Vi var stort set rundt på hele øen og nød den foranderlige natur. Vi boede på østkysten og nød hver morgen at spise morgenmad på altanen med udsigt til den mest fantastiske solopgang. Hotellet var fint, men området ikke specielt spændende, så det var godt at vi havde lejet en bil.

Manden og jeg er rigtig glade for at vandre, men det er lidt vanskeligt med en 2-årig rejsedeltager. Vi fandt dog en enkelt rute rundt om en bjergsø, hvor vi kunne have klapvognen med, og så må vi vende tilbage, når Pigen er blevet lidt ældre og benene lidt længere. Til den tid bliver det på vestkysten. Der  er slet ikke så tivoliseret som på østkysten, selvom det også der vrimler med turister.

Der gik en enkelt dag, før det gik op for Pigen, at Mallorca er et sted og ikke en person, som vi skulle besøge. Til gengæld ved jeg ikke, om hun nogensinde forstod, hvad et bjerg er. Denne samtale fandt sted ca. 10 gange dagligt, hvis ikke flere:

Manden peger: Se, der er et bjerg
Pigen: Hvor?
Manden peger: Dér
Pigen: Hvor?
Manden peger: Dér – den store sten
Pigen: Jeg ikke se det
—————————-
Pigen: Hvor bjerg far?

Jeg ved ikke, hvem af os der blev mest træt af den samtale. Det var dog ikke Manden, der gerne sendte mig et smørret smil, inden han begyndte den.

Jeg ville rigtig gerne have skrevet om de fantastiske måltider, vi nød, men dem var der desværre ikke så mange af. Det virkede lidt som om, at alle restauranter prøvede at tilfredsstille den kræsne turist og derfor bød på pommes frites og pizza i stedet for lokale grøntsager og egnsretter. På en fiskerestaurant fik vi endda serveret dåsegrønt. Det havde jeg ikke lige set komme. Vi fik også en gang tapas med et tydeligt britisk islæt, men det smagte dog udmærket.

Vi havde også gode madoplevelser, og især en italiensk frokost vil blive husket. Det ville bare have været lidt bedre med lidt mere inspirerende møder med den lokale madkultur. Flere aftener spiste vi derfor bare skinke, ost, brød og oliven på altanen. Det er altid godt, og deres oliven i hvidløg er virkelig mums.

Nu er vi så hjemme igen og nyder efterårets komme, udbyttet fra køkkenhaven og at der er lås på badeværelsesdøren. Om lidt putter vi os i sofaen med tæpper for at se Broen og spise is, men inden da må jeg hellere få lavet en kande kaffe. Det er vist min tur.

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Oplevelser, Sniksnak Tags: ferie, Mallorca

« Mallorca kalder
Tøm køleskabet tapas med jomfruhummer og andre lækkerier »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved