Den allerførste gang Manden spiste hos mig, serverede jeg denne multifarvede kyllingeret for ham. Vi havde nok kendt hinanden et halvt års tid, men alligevel var jeg lidt nervøs over at skulle lave mad til ham. Han spiste fire portioner. Og en hel plade nybagte boller. Manden kom direkte fra træning med glubende appetit, og jeg kunne vist have serveret hvad som helst. Ikke desto mindre er kyllingeretten fra dengang blevet hans favorit. Vi spiser den nok hver måned, og fordi han forbinder den med mig, gav han den på et tidspunkt navnet Emiliegryde. Det er altså ret fint, synes jeg.

Emiliegryde
Ingredienser
- 250-300 g kyllingebryst
- 2-3 gulerødder
- 4-5 peberfrugter i forskellige farver
- 1 porre kan udelades
- 1 mango
- 1 ds kokosmælk
- 2-4 tsk rød karrypasta - gerne hjemmelavet
- olie til stegning
- salt
Sådan gør du
- Skær gulerødder, peberfrugter og mango i tern, og porren i skiver.
- Skær kyllingen i mundrette bider, og steg den gylden i olie og et par teskefulde karrypasta. Kom grøntsagerne ved. Lad dem stege et par minutter, og tilsæt derefter kokosmælk.
- Lad retten koge et par minutter, og smag til med salt og evt. mere karrypasta. Tilsæt mangoen til allersidst. Lad gryden stå på blusset ved lav varme et par minutter mere til mangoen er varm.
- Server retten med basmatiris.
Hej. Hvor ser den ret lækker og farvestrålende ud. Den må vist prøves – og hvor fint at have minder knyttet til en ret 🙂
Venlig hilsen
Jette
“Madminder” er noget så rart, synes jeg. Denne ret er helt sikkert også et hit uden minder, så prøv den endelig.