Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Emiliegryde – vejen til Mandens hjerte

26. august 2015 by Valbylille 2 kommentarer

Gå til opskrift

Emiliegryde
Den allerførste gang Manden spiste hos mig, serverede jeg denne multifarvede kyllingeret for ham. Vi havde nok kendt hinanden et halvt års tid, men alligevel var jeg lidt nervøs over at skulle lave mad til ham. Han spiste fire portioner. Og en hel plade nybagte boller. Manden kom direkte fra træning med glubende appetit, og jeg kunne vist have serveret hvad som helst. Ikke desto mindre er kyllingeretten fra dengang blevet hans favorit. Vi spiser den nok hver måned, og fordi han forbinder den med mig, gav han den på et tidspunkt navnet Emiliegryde. Det er altså ret fint, synes jeg.Emiliegryde-2

Emiliegryde

Valbylille
5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser
 

  • 250-300 g kyllingebryst
  • 2-3 gulerødder
  • 4-5 peberfrugter i forskellige farver
  • 1 porre kan udelades
  • 1 mango
  • 1 ds kokosmælk
  • 2-4 tsk rød karrypasta - gerne hjemmelavet
  • olie til stegning
  • salt

Sådan gør du
 

  • Skær gulerødder, peberfrugter og mango i tern, og porren i skiver.
  • Skær kyllingen i mundrette bider, og steg den gylden i olie og et par teskefulde karrypasta. Kom grøntsagerne ved. Lad dem stege et par minutter, og tilsæt derefter kokosmælk.
  • Lad retten koge et par minutter, og smag til med salt og evt. mere karrypasta. Tilsæt mangoen til allersidst. Lad gryden stå på blusset ved lav varme et par minutter mere til mangoen er varm.
  • Server retten med basmatiris.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!

 

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Aftensmad, Asien, Efterår, Familiefavoritter, Glutenfri, Kylling og kalkun, Opskrifter, Sommer, Sund i januar Tags: det thailandske køkken, gryderet, mango, wok

« Rød karrypasta
Boganbefaling: Britt-Marie var her! »

Kommentarer

  1. Jette Rosendal skriver

    26. august 2015 kl. 09:55

    Hej. Hvor ser den ret lækker og farvestrålende ud. Den må vist prøves – og hvor fint at have minder knyttet til en ret 🙂
    Venlig hilsen
    Jette

    Svar
    • Valbylille skriver

      26. august 2015 kl. 23:47

      “Madminder” er noget så rart, synes jeg. Denne ret er helt sikkert også et hit uden minder, så prøv den endelig.

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved