Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Dansk
      • Fransk
      • Amerikansk
      • Mexicansk og latinamerikansk
      • Asiatisk
      • Marokkansk
      • Fisk og skaldyr
      • Gris
      • Ko og kalv
      • Kylling og kalkun
      • Lam og ged
      • Vildt
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Syltede sager
    • Dip og dyp
  • Inspiration
    • Bøger
    • Film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Tænker på…
    • Et år i Valbylille
    • Sniksnak

Tænker på…

10. januar 2019 by Valbylille Leave a Comment

Velkommen til endnu en omgang Tænker på…

Adventsdekoration

1. Drengen er jævnligt i skoven med børnehaven, og smugler ofte en god kæp med hjem. Det er sågar lykkedes ham at hjembringe en 2 meter lang træstamme, uden de voksne opdagede det!!! For det meste er det temmelig træls at skulle forholde sig til hans naturskatte, når man også lige skal købe ind, hente yderligere et barn, og dette barn også skal til sport. Men så en dag tager han en afbarket, halvrådden gren med, der har den perfekte størrelse og blødhed til at sætte fire adventslys i, og så er det altså det hele værd.

Billedkvaliteten er lav, sæsonen for adventskranse slut, men jeg syntes lige, at lidt flere skulle se Drengens fine adventsdekoration.

2. En af mine yndlingsmadbloggere deler hvert år det forgangne års køkkenkatastrofer. Det gad jeg faktisk også godt, men helt ærligt havde jeg ikke lige overskud til at finde kameraet frem, da jeg den anden dag satte ild til ovnen…

3. Flammegrillet lam smager i øvrigt ret godt, og der var rigeligt af det. Børnene gik nemlig i sultestrejke efter min dramatiske madlavning, og ville i øvrigt helst være ude i kulden. Pigen hører tilsyneladende godt efter, når de har brandøvelser på skolen, så hun havde taget sin lillebror i hånden og var skredet udenfor, mens den voksne (i dette tilfælde Manden) fik ovnen under kontrol.

4. Den her historie om manden, der købte en æske græshopper på internettet er intet mindre end fantastisk. Læs den!

5. Hvad der er mindre fantastisk er dagens lakseret fra Homemate. Jeg er crazy vild med navnet, og glædede mig til at prøve konceptet, men burde have gennemskuet skuffelsen på forhånd. Rodfrugter og laks kan bare ikke tilberedes sammen, uden det første bliver undertilberedt eller det andet bliver tørt. Tak for aftensmad – det gør jeg bare selv næste gang.

6. Min juleferie varede i øvrigt lige til i søndags, og den var så god, at jeg slet ikke kunne huske, hvad jeg skulle sætte vækkeuret til, da jeg gik i seng. Da jeg så vågnede – på det rette tidspunkt – havde jeg også helt glemt, hvordan vi plejer at gøre om morgenen. Rimelig kaotisk start på hverdagen må man sige.

7. Synes I også, at det står lidt sløjt til med opskrifterne her på domænet? Det synes jeg i hvert fald. Men når det også står lidt sløjt til med en selv, man sætter ild til maden, og laver en grøntsagsbolognese, der smager af dessert, kan det desværre ikke være meget anderledes. Til gengæld har jeg været et smut i arkivet og fundet 5 retter til os, der gerne vil være lidt sundere + en sød snack af den “sundere” slags:

Pasta med broccoli og valnøddecreme
Bagt broccoli og pasta i valnøddecreme
quinoa og broccoli
Quinoa med hvidløgs- og citronstegt broccoli
quinoachili med kylling
Quinoachili med kylling
Thai fiskefrikadeller med sojasyltet hvidkål
Thaistyle fiskefrikadeller med sojasyltet hvidkål
Speltotto med ærter
Speltotto med ærter
granolabidder
Granolabidder med peanutbutter og chokolade

Filed Under: Tænker på...

« Sådan sparer jeg 20 minutter på madlavningen – næsten hver dag!
Tænker på… »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her samler jeg alt det, jeg holder allermest af, og som giver glæde i min og min families hverdag. Mest af alt handler det dog om mad.  Mit køkken er ganske lille, men når jeg finder gryder og pander frem, tiltrækkes resten af familien, og så hygger vi os sammen med at snitte, røre, smage, snakke og smage igen. Det er den bedste tid på dagen.

Søg efter opskrift

Vinter i køkkenet

Ja tak, flere skønne vinterfavoritter

Så er det snart jul

Ja tak, flere juleopskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

Copyright © 2019 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress