Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Tænker på…

23. august 2018 by Valbylille 4 kommentarer

Så er jeg tilbage med min torsdagsrablerier igen efter en god lang sommerpause. Velkommen til!

1. I lørdags var jeg et smut forbi Strøget og Vesterbrogade umiddelbart inden Pride Paraden kom forbi. Den festklædte by og de mange tilskuere, der stod klar til at fejre mangfoldigheden var i sig selv en herlig oplevelse, og dybt inde i mit hjerte håber jeg, at denne åbenhed vil favne endnu bredere, og at vi som mennesker og samfund bliver bedre til at rumme mange andre forskelligheder.

2. Billedet foroven er i øvrigt ikke fra priden, hvis man skulle tro det. Det er fra et religiøst optog i Peru. (same – same…)

3. I år valgte vi at tilbringe alle tre ferieuger udenlands, og selv om det snart er to uger siden, vi kom hjem, har jeg endnu ikke genfundet hverdagen. Jeg kan vitterlig ikke huske, hvordan vi plejer at gøre med indkøb og madlavning, og hver aften kommer det bag på mig, at nogen skal lave mad.

4. Det lykkes dog alligvel, og som om det ikke er nok, får vi skam også dessert hver dag. Lige præcis dessert er jeg nemlig ret god til at planlægge.

5. Jeg elsker, når udenlandske kokke, kogekoner, bagere og bloggere kalder deres lækre opskrifter for noget med “danish” – også når det ikke lige er til at se det danske islæt som fx i dette Raspberry Danish Twist Bread. Den kage kan vi da godt tage æren for. Yum yum!!!

6. Weekenden byder på æblerov, blommehøst og pæreskud i Morfars have. Så skal der koges frugtgrød til hverdagsdesserterne, og vi skal bage massevis af tærter. Mine yndlingsopskrifter på æbletærte og blommetærte er begge med marcipan, og kan varmt anbefales.

7. I øvrigt er jeg meget overrasket over al den aktivitet, der har været på bloggen, mens jeg har holdt ferie. Det er væltet ind med kommentarer til både gamle og nyere indlæg, hvilket jeg sket ikke har været opmærksom på. Op til min ferie læste jeg flere indlæg om, hvorvidt man ville blogge mere i ferien eller bruge den som anledning til digital detox. For mig sker det helt naturligt, at jeg glemmer alt om sociale medier, mails og blog, når jeg holder fri, og således nåede jeg at være tilbage en hel uge, før det faldt mig ind at sætte strøm til computeren. Nu er jeg her igen, og skulle jeg have overset en kommentar eller mail, så skriv lige igen. Jeg vil meget gerne svare.

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Tænker på...

« Tænker på…
Anbefaling af kogebog: Mad, der får folk til at tale sammen + Interview med forfatteren om det gode middagsselskab »

Kommentarer

  1. Marina skriver

    24. august 2018 kl. 11:04

    Pause fra det digitale er både godt og vigtigt. Det har jeg altid selv troet meget fast på.

    Alligevel er jeg bare vildt glad for at have dig tilbage og især for at du har haft en god og dejlig sommer. Det er jo det man aldrig helt ved når folk er væk fra deres blog. De kan jo a) have det skønt og ikke have tid b)have mistet lysten c)være i rigtig krise. Jeg har selv prøvet alle tre tilstande og det var bare derfor jeg smed et lille kærligt hej på dit sidste indlæg.

    Den der Danish Twist Bread ser lækker ud men har nok mere at gøre med at minde om morge-kage-brød end om Danmark. Vi er jo ud over at være et lille land også simpelthen betegnelsen på en type bagværk og mange amerikanere kender det sidste bedre end det første! Masser af gange har jeg mødt folk der ligefrem undrede sig over at det var muligt at være “Danish”.

    Og så ELSKER jeg at du er bedre til at planlægge desserter end selve aftensmaden. Sammen det er da også bare meget hyggeligere og især her i efteråret hvor der er så vildt mange skønne kager og desserter man har lyst til at lave.

    Svar
    • Valbylille skriver

      29. august 2018 kl. 22:19

      Jeg er meget glad for dit lille hej, og kender også alt for godt til de to andre grund til blogpause, som du nævner.
      Jeg er og bliver et dessert- (og måske også forrets-) menneske, og er pavestolt over, at vi danskere deler navn med en type bagværk. Det er altså i i orden!

      Svar
  2. Maude // skøreliv.dk skriver

    24. august 2018 kl. 13:05

    Så dejligt, at du er tilbage! ❤️

    Svar
    • Valbylille skriver

      17. september 2018 kl. 21:22

      Meget forsinket tak ❤️ Jeg var sikker på, at jeg havde svaret dig, men det må være glippet. Meget utaknemmeligt, når man får så sød en kommentar.

      Svar

Skriv et svar til Maude // skøreliv.dk Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved