Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Dansk
      • Fransk
      • Amerikansk
      • Mexicansk og latinamerikansk
      • Asiatisk
      • Marokkansk
      • Fisk og skaldyr
      • Gris
      • Ko og kalv
      • Kylling og kalkun
      • Lam og ged
      • Vildt
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Syltede sager
    • Dip og dyp
  • Inspiration
    • Bøger
    • Film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Tænker på…
    • Et år i Valbylille
    • Sniksnak

Tænker på…

4. januar 2018 by Valbylille 2 Comments

Lidt om køkkenprojekter, nytår og en meget lang juleferie.

1. Jeg kan da umuligt være den eneste, der i den grad sætter pris på, at året begynder med en mandag. Det er så dejligt ordentligt, at 2018 kun kan blive et godt år.

2. Nytårsaften var på mange måder anderledes end andre år. For første gang var vi nemlig flere børn end voksne. Både Manden og en af vores gode venner skulle arbejde, så jeg teamede op med den anden halvdel af vores vennepar og deres to børn til pizza, isdesserter, bobler og overnatning.  Det blev meget tæt på at være den hyggeligste nytårsaften nogensinde , hvis ikke det ligefrem var det.

3. Voksenpizzaerne nytårsaften var inspirerede af denne opskrift til “forret” og denne opskrift til hovedret. Det var i øvrigt ret genialt med pizza til sådan en aften, hvor børnene fylder mest.

4. Manden og jeg havde aftalt at se Den Tomme Plads/ The Casual Vacancy. Jeg havde helt glemt, hvor ubehagelig den er, og tudede mig gennem helse sidste afsnit. Virkelig god miniserie, som næsten overgår bogen (Rowlings). Den kan bl.a. ses på HBO, og det synes jeg, at I skal gøre. Med masser af kleenex inden for rækkevidde.

5. Vi ser også Marvels Runaways. Så I afsnittet i går? Jeg kan næsten ikke vente til næste uge, og er især spændt på at se, hvad de voksne finder på, efter det er blevet afsløret, at børnene ved mere end godt er.

6. I går flyttede der en crockpot ind i mit køkken, og den er allerede i brug. Jeg er rimelig begejstret for mit køb og ret så spændt på, om min ret bliver god. Hvad er jeres erfaring med slow cookere? Er det noget I kender til? Har I anbefalinger til gode opskrifter? Jeg er selvfølgelig selv gået i gang med at udvikle en helt ny opskrift, her på dag 1, selvom det nok ville være smartere at begynde med et par gennemtestede opskrifter, for at lære maskinen at kende. Jeg kunne bare ikke vente med at eksperimentere – er bare alt for utålmodig med nyt legekøkkentøj.

7. Billedet øverst er taget i et kloster i Peru. Ikke så meget crockpot der – men et køkkenbillede skulle der til. Jeg har 1000 idéer til nye opskrifter, crockpotten snurrer (eller hvad man skal kalde det) og jeg er i gang med at nyindrette både køkken og viktualierum. Ja, det er januar, og jeg har som altid taget fat i de første mange projekter.

8. Børnene og jeg har stadig ferie, og efter at have haft en masse hjemmedage trænger vi til at komme lidt ud. Nogen forslag?

GemGem

GemGem

Filed Under: Tænker på...

« Sund i januar 2018
Forkælet selleri all’aiglio, peperoncino, brie og ristede nødder »

Comments

  1. Tina KH says

    4. januar 2018 at 10:36

    Rigtig godt nytår ønskes!
    Smukt billede, det minder om mine bedsteforældres gamle 1700tals bondehus.
    De lavede den mest perfekte mad der, det blev dog for besværligt da de blev ældre.
    Dejligt nytår I fik holdt:-)

    Svar
    • Valbylille says

      5. januar 2018 at 00:47

      Tak og i lige måde! Rigtig godt nytår til dig også.

      Det lyder bare som et skønt og hyggeligt køkken. Jeg kan forestille mig mange gode måltider i bondehuset, og drømmer ofte om at skabe et køkken, der både er stemningsfyldt på den gammeldags facon og tidssvarende, så jeg også kan bruge det.

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her samler jeg alt det, jeg holder allermest af, og som giver glæde i min og min families hverdag. Mest af alt handler det dog om mad.  Mit køkken er ganske lille, men når jeg finder gryder og pander frem, tiltrækkes resten af familien, og så hygger vi os sammen med at snitte, røre, smage, snakke og smage igen. Det er den bedste tid på dagen.

Søg efter opskrift

Vinter i køkkenet

Ja tak, flere skønne vinterfavoritter

Så er det snart jul

Ja tak, flere juleopskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

Copyright © 2019 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress