Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Ta’ med til Paris

17. oktober 2016 by Valbylille 10 kommentarer

graeskar-2

Så er det i morgen, at Pigen og jeg suser afsted til Paris. Pigen glæder sig helt vildt meget, og mener, at vi skal spise pain au chocolat morgen, middag og aften. Hun øver udtalen flere gange dagligt, så hun selv kan bestille. Så sødt!

Jeg glæder mig bare til at være sammen med hende helt uden hverdagens pligter. Det bliver så rart bare at tøffe afsted uden at skulle nå noget.

Hvis I har lyst til at følge med på vores rejse, så kig forbi instagram, hvor jeg agter at give den gas med lækre feriebilleder og gode parisertips. Der skal nok være et par guldkorn i mellem for både børnefamilier og foodies.

Der kommer til gengæld ikke noget pariserindlæg her på bloggen. Jeg har tidligere delt mine tips til børnefamilier, der vil mere og andet end Eiffeltårnet og Triumfbuen, og jeg har også lavet et indlæg med gode adresser for de madinteresserede. På denne tur skal vi primært besøge de store seværdigheder – og dem er der vist allerede skrevet rigeligt om. Så derfor: Følg med på Instragram for de små guldkorn.

graeskar

Bloggen kommer dog ikke til at ligge stille, mens vi er afsted. Tværtimod. Om aftenen, når Pigen er puttet, har jeg jo rigelig tid til at opdatere bloggen og skrive nye indlæg. Det bliver megahyggeligt, og jeg glæder mig faktisk ret meget til den del af ferien. Det lyder skørt, men det er bare så sjældent, at jeg tager mig tid til at justere de små ting på bloggen. I hverdagen er det jo bare ikke særlig vigtigt, så det er bevidst nedprioritering, selvom idéerne er mange.

I vil nok slet ikke opdage de små tilpasninger, som skal gøre bloggen lidt mere brugervenlig, men de nye opskrifter til gengæld – dem kan I godt glæde jer til.

De seneste par uger har vi mæsket os i græskar, og jeg har haft en fest med at tilberede dem på nye måder. Der venter derfor en virkelig god opskrift med spaghettigræskar og en opskrift på perfekt krydret butternutkage med den vildeste glasur. Den er bare toppen!

falafel-i-paris

Og lige her til sidst – anbefalinger til Paris modtages stadig med kyshånd. Især til gode spisesteder for børn. Jeg har store forhåbninger om, at vi skal slå os løs i franske delikatesser, men Pigen er ikke længere så åben over for nye madoplevelser, som hun har været.  Så frølår og escargots bliver det nok ikke… 🙂

Billedet ovenfor er fra sidste besøg i Paris, hvor Pigen spiste en falafel på størrelse med sit hoved. Det skal vi helt sikkert igen. Men hvad skal vi ellers finde på? Altså udover tonsvis af chokoladecroissanter, pandekager og macarons?

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Sniksnak

« Grahamskiks med rosmarin og flagesalt
Fyldt spaghettisquash à la lasagne »

Kommentarer

  1. www.skøreliv.dk skriver

    17. oktober 2016 kl. 10:40

    Ahh, bon voyage! Det er mere end ti år siden jeg har været der sidst, så de gode råd skal med statsgaranti komme fra nogle andre end mig….

    Svar
    • Valbylille skriver

      17. oktober 2016 kl. 11:34

      10 år – Det er jo alt for længe!

      Svar
  2. Birgitte B skriver

    17. oktober 2016 kl. 10:43

    Rigtig god tur. Jeg har kun været der én gang – og det var ærligt ikke lige mig… Men håber I finder nogle gode madsteder og får en masse oplevelser. Kh. Birgitte

    Svar
    • Valbylille skriver

      17. oktober 2016 kl. 11:39

      Sådan havde jeg det med London, da jeg var der første gang.

      Der er efterhånden også en del byer, som jeg synes er mere spændende end Paris. Paris vil dog altid være noget særligt, fordi jeg har været der så meget, at ferie dér er ren afslapning. Det er nok lidt min form for charterferie, hvis det giver mening.

      Svar
      • Birgitte B skriver

        17. oktober 2016 kl. 14:03

        Det giver meget mening. Jeg har jo f.eks. et tæt forhold til London. Har været der over 10 gange 😉 Jeg vil dog helt klart anbefale Barcelona til mindre børn og Rom til større børn. Kh. Birgitte

        Svar
        • Valbylille skriver

          17. oktober 2016 kl. 20:20

          Åh ja, vi var i Barcelona i marts. Det var helt perfekt! Det var helt utroligt hvor meget kultur børnene kunne rumme. Rom vil jeg også gemme til de er ældre. Der er vist for meget støj og for lidt plads til de helt små. Men hvor bliver det godt, når de på et tidspunkt er store nok.

          Derudover drømmer jeg om at tage dem med til Wien på juletur.

          Svar
  3. Øglemor skriver

    17. oktober 2016 kl. 14:05

    Rigtig god tur! Mindes med længsel sidste forårs Pariser-tur med ældstebarnet, hvor vi bare hyggede igennem. Det kulinariske endte vi dog med at springe ret let hen over – alle kræfterne blev simpelthen brugt på at trave og opleve i stedet. Og når det så blev spisetid, endte vi ofte med den nemmeste løsning frem for den lækreste 🙂

    Svar
    • Valbylille skriver

      17. oktober 2016 kl. 20:29

      Tusind tak! Jeg var dødmisundelig dengang 🙂 Endelig er det min tur.
      Det er faktisk meget sjældent at mine ferier bliver specielt kulinariske – uanset om det er med eller uden børn. Det handler oftest om at være heldig at komme forbi et spisested et splitsekund, inden nogen går sukkerkold. Jeg ville vildt godt spise lidt bedre, men det bliver nok aldrig så vigtigt, at jeg planlægger dagen omkring de gode spisesteder.
      TIl gengæld er det jo rart at vide, hvor de er, hvis man tilfældigvis er i nærheden.

      Svar
  4. Anne skriver

    17. oktober 2016 kl. 21:38

    God tur til jer to! Glæder mig til at høre lidt nærmere om hotellet 😉
    /AM

    Svar
    • Valbylille skriver

      18. oktober 2016 kl. 21:19

      Her er ganske vidunderligt og vi stornyder Paris.

      Næste gang tager jeg dog dig med i stedet 🙂 Det kunne være supersjovt.

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved